onsdag den 20. juni 2012

COUSCOUSSALAT MED GRANATÆBLE, GRILLET AUBERGINE OG FETA

Vi var til madklub ved vores søde veninde i sidste uge, der bare serverede de lækreste auberginer drysset med granatæble. Da vi i går skulle finde ingredienser til aftenens salat, der gerne måtte minde lidt om sommer, var det to ingredienser der hurtigt poppede op. For at give salaten lidt fyld blev de blandet med fuldkorns couscous, fetaost og friske spinatblade. En lækker frisk og knasende salat. Auberginerne grillede vi i ovnen (desværre ikke på grillen), og det er faktisk det mest tidskrævende til denne salat. Couscous er utrolig nem at tilberede og passer faktisk lidt sig selv. Granatæblet blev tømt for kerner, hvor den smule saft der blev afgivet blev gemt og blandet med i salaten. Der var rigeligt med kerner der nu er gemt til de næste dages morgenmad som drys på müslien. Portionen her er forholdsvis stor, så der også var rester til dagen efter ;-) I Århus ligner det er vejret viser sig fra sin pæne side i dag, hvilket betyder at det er rigtig dårligt læsevejr. Laura skal til sin sidste skiftlige eksamen inden sommerferien i dag og i morgen er der en mundtlig, så hun kan hvert fald ikke nyde vejret i dag. Vi håber i alle får en rigtig god dag :-)!

Ingredienser
3 dl. couscous
1 aubergine
1 granatæble
100 gram feta
En håndfuld hakkede friske spinatblade
 1. Tilbered couscous'en efter anvisning på pakken
 2. Skær auberginen i skiver og læg dem på en bageplade hvor de pensles med lidt olie og drysses med salt og peber - evt. andre krydderrier.
 3. Sæt dem i ovnen på grill (300 grader) i 5-10 min. (husk at hold' øje med dem, for pludselig går det hurtigt) - vend dem og giv dem yderligere 10 min
 4. I mellem tiden kan feta skæres og granatæble ordnes. Rul granatæblet i hænder inden det åbnes, således at kernerne kan løsne sig lidt. Skær det over og pil kernerne ud. (Saften kan snildt gemmes til en lille juice eller andet)
 5. Skær auberginerne i mindre stykker og bland dem med couscous'en, granatæble kernerne, de friske spinatblade og den skårne feta

- Laura & Christine
Læs mere »

6 kommentarer:

 1. Ej, hvor lyder det som en hyggelig og dejlig madklubaften. Vildt god idé at tilsætte granatæble kernerne, mums! Det vil jeg da prøve på fredag, hvor vi skal fejre min mutti. Held og lykke til Laura! Og håber I begge får en dejlig og solbeskinnet dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm, det lyder slet ikke dårligt. Kernerne gør det super godt! Mange tak og god soldag til dig også - dejligt at der er endnu en dag med masser af sol :-)

   Slet
 2. Det ligner en rigtig lækker salat! Fint med granatæblerne :-)
  Held og lykke med eksaminerne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, den var rigtig dejlig og sommerlig, perfekt til vejret lige nu ;-)

   Slet
 3. Den ser super lækker ud den salat! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Louise - det var den også ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...