søndag den 10. juni 2012

GRØNTSAGS- OG KØDFYLDTE FORÅRSRULLER

Vi har et par gange prøvet at lave de friske vietnamesiske forårsruller, som vi er ret stor fan af. Denne gang skulle vi prøve noget nyt og vi ville derfor prøve at lave nogle, som vi også ville bage i ovnen. I stedet for rispapir brugte vi noget forårsrulledej, som man finder på frost hos de fleste asiatiske forretninger. Forårsrulledejen består hovedsageligt af hvedemel, vand, salt og kokosolie. Det er super tyndt og kan sagtens blive sprødt, selvom de bliver bagt i ovnen. Som fyld brugte vi kål, gulerødder, svampe, hakket oksekød og løg. Vi synes altid det er rart at lave forårsruller når vi har god tid, da det ofte kræver lidt - ikke fordi det er svært, men mere fordi vi altid laver en del fyld, hvor det hele selvfølgelig skal bruges ergo vi ender med ret mange forårsruller til os selv (men så er der også lidt til frokost dagen efter). Vi lavede disse i går aftes, hvor det passede med at vi sad og nød dem, mens vi så fodbold! Vildt fedt at DK vandt!! :-)

Ingredienser (24 stk. forårsruller)

24 plader forårsrulledej - købes i en asiatisk butik, hvor de findes på frost
400 g. hakket oksekød
0,5 kg. gulerødder
1/2 kålhoved
300 g. svampe
1 hakket rødløg
Chili/hvidløgspasta, salt og peber
Tilbehør: Soya og sød chilisauce
  1. Tag det ønskede antal forårsrulleplader ud af pakken og tø dem op i køleskabet (læg de øvrige tilbage i fryseren)
  2. Skær gulerødder, svampe og kål fint ud i tynde stænger
  3. Steg oksekøden med de hakkede løg
  4. Når kødet har taget farve tilsættes svampe, gulerødder og kål - det steges til det er nogenlunde blødt
  5. Krydr' blandingen med chili/hvidløgspasta, salt peber 
  6. Tag en plade og læg den foran dig på bordet, læg fyld på og fold den som vist nedenfor
  7. Læg forårsrullerne på en bageblade og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15. min (vend dem efter de 10 min.)

- Laura og Christine
Læs mere »

14 kommentarer:

  1. Smukke billeder, det er også lidt nemmere, og sundere at smække dem i ovnen, en i olie. Dejlig fyld. Rigtig god søndag, ovenpå sejren igår.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)! Det var så nemt at lave dem i ovnen, er sikker på det også går hurtigere når vi nu endte med en del! Vi håber din dag har været god!

      Slet
  2. God idé at bage dem i ovnen. Jeg lavede engang nogle forårsruller, hvor de blev friteret i jordnøddeolie, og selvom de smagte skønt, så er det jo ikke hverdagsmad. Men nu ved jeg da hvordan jeg skal bruge resten af de forårsrulleplader, som ligger og fylder i fryseren :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja og så er det rigtig nemt at putte dem i ovnen, det sviner heller ikke ligeså meget - og sprødheden er der stadig ;-)

      Slet
  3. Vildt lækre billeder og hvor ser forårsrullerne bare gode ud - helt sikkert noget jeg skal prøve at lave!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Vi kan helt sikkert anbefale dig at prøve at lave dem :-)

      Slet
  4. These look delicious!!

    http://afoodfrenzy-sophia.blogspot.com/


    check out my blog! you can translate!

    SvarSlet
  5. Hvor ser det lækkert ud - og hvor er det en god guide I har lavet. Den skal jeg huske næste gang jeg har sådan her noget på menuen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linn.
      Mange tak, de var så lækre. Hehe, så er det hvert fald lidt nemmere at se hvordan man folder :-)

      Slet
  6. These look lovely, a wonderful cross between an uncooked roll and a deep-fried roll. Perfect!

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you, they tasted so good! Although they are baked in the oven they are really crispy ;-)!

      Slet
  7. Har nu lavet denne opskrift, og hold da op, hvor var de lækre :) Er overrasket over hvor sprøde de blev, selvom det blev tilberedt i ovnen... Jeg havde dog problemer med at tage det antal plader forårsrulledej plader ud jeg skulle bruge, da jeg syntes det var meget svært at skille dejen imens den var frossen.. Jeg endte med at lave 30 og smide resten af dejen ud.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor dejligt at høre - de bliver nemlig overraskende nok lækre sprøde. Ja de er ikke nemme at skille ad når de er frosne, men heldigvis er en pakke ikke så dyr ;-)
      Ha en god aften!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...