tirsdag den 21. august 2012

HVEDEKERNESALAT MED GRILLEDE SQUASH, PESTO OG KYLLING

Denne salat er helt klart blevet en af mine favoritter lige for tiden. 1. den er vildt nem at lave, 2. den kan varieres med lige hvad man har lyst til eller har i køleskabet og 3. den smager SÅ godt!! Hvedekernerne kan sagtens erstattes af byg kerner og så er det bare om at komme det fyld i, man har lyst til. Her blev det til grillede squash og kylling. Derudover blev hele salaten blandet sammen med en pesto af basilikum og persille. Salaten tager kun den tid at lave, som det tager at lave hvedekernerne = ca. 35 minutter. Imens kernerne laves kan pestoen laves, squash kan blive grillet og derefter kyllingen på samme pande som squash. Jeg er sikker på salaten også ville være god med en pesto på soltørrede tomater. På toppen af salaten blev der revet lidt parmesan ost. Salaten kan sagtens laves som tilbehør, med flere grillede grøntsager, og kødet ved siden af i stedet. I går lavede jeg salaten til madklub med grillede squash, aubergine og langtidsbagte tomater. Den var også smadder god - og nem at lave, da den sagtens kan serveres kold efter min mening.

Ingredienser (til 2 pers):
1 squash
2 1/2 dl hvedekerner
250 gram kylling
Hjemmelavet pesto af 1 håndfuld basilikum, 1 håndfuld persille, 2 fed hvidløg, parmesan, olie og lidt mandler
Evt. parmesan til pynt
 1. Sæt hvedekernerne over i en gryde med dobbeltmængde vand ift. kernerne - kom salt i vandet. Lad kernerne koge i 40-45 minutter, hvis ikke alt vandet bliver optaget, hældes det bare fra
 2. Skær squash i lange skiver og gril dem indtil de er bløde
 3. Lav pestoen ved at blend alle ingredienserne sammen i en blender - tilsæt olien lidt efter lidt indtil den rette konsistens er nået
 4. Steg kyllingen på samme pande som squash blev lavet på
 5. Skær kyllingen og squash i mindre stykker og bland hvedekerner, squash, kylling og pesto sammen i en skål
 6. Kom salaten op i en mindre skål og pynt evt. med lidt parmesan

- Laura

Ps. Tusind TAK fordi I følger med i bloggen! Hver dag stiger antallet af følgere på bloglovin og facebook - det hele bliver altså bare så meget sjovere, når vi ved, at I følger med derude! :)
Læs mere »

6 kommentarer:

 1. Sikken en skøn ret! Det lyder virkeligt lækkert med den grillede squash parmesanen og hvedekerne, uhm kan lige forestillede mig den lidt cremede smag! Tak fordi I endnu engang lige får gjort mig opmærksom som nogle af de ting, som jeg aldrig får brugt, hvedekerne! Skønt og ha en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, hvor er du sød! Salaten var SÅ lækker og fik lavet sådan en stor portion i går, at jeg også skal have det lige om lidt til aftensmad :)

   Slet
 2. i er saa laekre til at lave mad!!

  ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK Natasa - det er vi glade for at du synes ;)

   Slet
 3. Mums, der ser godt nok dejligt ud! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Sophie! Den var også smadder lækker :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...