Ingredienser (giver én roulade):
solbær marmelade:
250 gram solbær
100 gram sukker
50 ml vand
70 gram Jakobsens blomster honning
- Varm alle ingredienserne op i en gryde og lad det hele simre i 10-15 min
- Hvis man ønsker et tykkere marmelade, kan man komme lidt maizena i den
- Lad marmeladen køle af - imens kan dejen laves
Roulade dej:
3 æg
120 gram rørsukker
2 spsk mælk
korn af én vaniljestang
1 tsk bagepulver
30 gram mandler blendet fint
100 gram hvedemel
skal af en appelsin
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt
- Tilsæt mælk, appelsinskal, vaniljekorn, bagepulver og mel
- Vend de grofthakkede mandler i - disse kan blendes finere hvis man hellere vil det
- Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 225 grad i ca. 5 min
- Drys med sukker på overfladen og brug et stykke bagepapir (evt. også et skærebræt) til at vende bunden om
- Smør marmelade på bunden i et jævnt lag
- Rul bunden sammen til en tæt rulle
- Lad rouladen stå i mindst 30 min. inden servering, så den kan nå at sætte sig
- Laura
Læs mere »
Hold da op, den roulade ser sandelig lækker ud - især når bærrene kommer fra egen produktion:)
SvarSletVi har også længe tænkt på at lave en roulade til vores projekt i Den Gule Villa, så denne opskrift skal da bestemt afprøves!
Ja nemlig! Lad mig endelig høre hvad I synes om den :)!
SletRoulade er bare fantastisk :) Herhjemme er den overladt fuldstændig til min mormor, som har speciale i dem. Min favorit er en kakaoroulade med hindbær eller banan og flødeskum i - uhm :)
SvarSletSkal vist snart på besøg hos mormor!
God weekend
Der er bare nogen opskrifter, hvor man godt ved hvis opskrift det er :) ! Kakaorulle - kommer du så bare kakaopulver i dejen, den lyder også super god!! :)
SletHold nu op, hvor ser den bare lækker ud Laura :) JEg har også en omgang solbær i fryseren fra da jeg var på mold hos min farfar. Det kunne være de skulle ende sådan her. UHm det ser godt ud. Eller måske skulle jeg prøve mig ud i en stikkelsbærroulade? :D hæhæ.
SvarSletHar lagt mærke til din stkkelsbærmarmelade - det kunne du sagtens prøve at lave den med ;)! Ellers synes jeg du skal bruge solbærrene i din fryser, for denne version var virkelig god! :)
SletNØJ hvor ser den lækker ud! Har et glas hjemmelavet hindbærmarmelade tilbage i køleskabet - det kan være jeg skal begive mig ud i sådan en her i morgen :)
SvarSletTAK Line :) det lyder super lækkert! God fornøjelse :)
Slet