Ingredienser (ca. 4 personer):
Krabbeklør:
Ca 2,7 kg krabbeklør
Dild
Citronbåde
Salt
- Start med at rens kløerne, brugt evt en børste og skrub dem lidt
- Bring en gryde med vand i kog og kom kløerne i når det koger. Giv kløerne 12-15. Hvis vandet koger hele tiden, så giv dem 12 min. Mit vand kogte ikke hele tiden og jeg gav dem 15 min
- Tag gryden af varmen og lad kløerne ligge i gryden i 5 min
- Hæld vandet fra og server dem varme, eller lad dem køle af og servere dem kolde (jeg serverede dem kolde og opbevarede dem i køleskabet til de skulle serveres)
- Når krabbekløerne skal åbnes, fandt vi ud af at, at det var bedst bedste, hvis man lagde kløerne i et klæde og derefter slog på dem med bagsiden af en spiseske. Så sviner det ikke særlig meget nemlig
4 æggeblommerø
Æblecider eddike
2 spsk sennep
Olie
Salt og peber
- Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem meget grundigt. Der skal først stoppes når blommerne er blevet tykkere i konsistensen (jeg piskede i ca 7 min).
- Kom olie i lidt af gangen og se at massen bliver endnu tykkere
- Kom eddike og sennep i
- Smag til med salt og peber - og evt også eddike og sennep
- Hvis man vil pifte mayoen lidt om, kan man tilsætte friskhakket basilikum, hvidløg, chili eller fx dild
- Server mayoerne på et lækkert stykke brød med krabbeklør og et godt glas hvidvin
- Laura Læs mere »
Åh, mums - det er bare noget af det lækreste sommermad der findes :-)
SvarSletJa, nu var det første gang jeg prøvede det - men det var godt nok lækkert! :)
SletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletJeg har aldrig smagt krabbeklør, men det ser godt nok lækkert ud det hele! :)
SvarSletDet havde jeg heller ikke, hehe. Du kan tro det var lækkert og helt sikkert noget jeg vil anbefale at prøve :)
SletI accidentally deleted the previous comment and just want to say that everything looks great
SvarSletHeh - thank you Irenalana! :)
Slet