onsdag den 9. maj 2012

RISTET RUGBRØD MED VARMRØGET LAKSETATAR

Vi kan rigtig godt lide fisk, specielt laks! Vi elsker alle former for laks; varmrøget laks, koldrøget laks, gravad laks, ovnbagt laks og så laksetatar! Laksetatar er noget der er undervurderet i vores øjne, for hold da op hvor smager det bare himmelsk! Vores laksetatar blev lavet med varmrøget laks, da vi ikke har en fiskehandler så tæt på, og derfor ikke kunne få det laks man normalt skal bruge. Laksen blandede vi med avocado, hytteost, sennep, lidt dild, citronsaft og salt og peber. Det hele blev lagt på et stykke hjemmebagt ristet rugbrød med noget feldsalat og på toppen blev der drysset med røget salt og lidt mere dild! Vi spiste det til aftensmad, men denne ret egner sig egentlig nok bedre som en forret eller en snack. Tataren ville også gøre det rigtig godt oven på en blinis :) Den er super nem at lave og så smager den helt vildt godt! Tataren ville være god i en salat med feldsalat eller fx rucola, en let sommerret, hvor man kunne lave lidt hjemmebagt brød til.

Læs mere »

tirsdag den 8. maj 2012

NEM RABARBERMARMELADE

Vi havde lidt rabarber tilovers fra rabarberkagen, som bestemt ikke skulle gå til spilde! Vi snakkede lidt om, hvad vi kunne tænke os at lave ud af dem. Der blev talt både om rabarberkompot og marmelade, som vi faktisk næsten vil tro smager ens - så et eller andet sted var det nok lidt ligegyldigt hvad vi valgte at lave :-) Det blev til marmelade, som vi fik lavet i løbet af en halv time - vi var selv ret overrasket over, hvor hurtigt det egentlig tog at lave en marmelade. Det lyder som noget der tager lang tid, hvor bærrene skal simre i en gryde i mange timer - der har vi vist overvurderet det lidt, hvert fald i forhold til denne opskrift. I marmeladen kom der udover rabarber også korn fra 1/2 vaniljestang, lidt sukker og vand. Vi kom ikke så meget sukker i, da de rabarber vi havde, var temmelig søde - vi kan heller ikke lide, at marmeladen er for sød. Den egner sig perfekt til en bolle med ost og derudover kan man også sagtens komme det på sin yoghurt til morgenmad, det giver et lækkert frisk pift. Man ville selvfølgelig også kunne bruge det som en kompot og lave en rabarbertrifli - noget vi helt sikkert kommer til at lave til dessert på et tidspunkt :)
Læs mere »

mandag den 7. maj 2012

SUPPE MED OKSEKØD OG PIKANTOST

Puha! Så er det blevet mandag igen, og weekenden er slut. Mandag er altid hård og skal helst gøres så nem som mulig. En nem start på ugen er denne her suppe, der hurtigt kan gøres lækker og smagfuld. Denne her suppe består af meget få ingredienser, og kan nemt stå og simre i løbet af dagen. Derudover skal den ikke blendes og er altså hurtig klar til servering. Søndage er stille og rolige dage hvor der tit spises nem mad. Vi har før skrevet at vi spiser meget pizza, men suppe er faktisk også noget der tit bliver lavet søndag. I suppen skal porre og oksekød først svitses. Derefter tilsættes bouillon og tilsidst en pakke pikantost. Herefter skal suppen faktisk bare stå indtil servering med et lækkert stykke brød. Vi lod den stå i 2-3 timer og serverede med creme fraiche og lidt revet mynte på toppen.

Læs mere »

søndag den 6. maj 2012

SPRØD KARTOFFELPIZZA MED MOZZARELLA

I sidste uge havde vi brug for en nem og let aftensmad. Christine var halvsløj og vi orkede bare ikke rigtig det store. Vi havde lidt kartofler tilovers fra vores madklub middag, og ved at kigge lidt rundt i køkkenet, fandt vi ud af, at vi faktisk havde alt til disse kartoffelpizzaer! Det er en ny-prøvet pizzadej, som virkelig bliver god- helt sprød, men stadig luftig i det. Oven på pizzaerne kom vi først en blanding af olivenolie og chili/hvidløg pasta. Derefter kom de meget tyndt skåret kartoffel skiver på, som faktisk blev skåret på altanen i det gode vejr :). Inden pizzaerne kom i ovnen, blev der også puttet lidt porre på. Da pizzaerne var færdige kom der friskt mozzarella på toppen sammen med lidt rosmarin eller persille som pynt. Pizzaerne blev spist ude på vores altan i det helt pragtfulde vejr, vores første aftensmad ude på altanen i dette år! Desværre er vejret begyndt at blive lidt koldt igen her i Århus, men vi håber snart at det holder op, så vi kan spise på vores altan igen!
Læs mere »

lørdag den 5. maj 2012

SALAT MED HYTTEOST, GRØNNEBØNNER, SOLTØRREDE TOMATER OG MANDLER

Sidste fredag spiste Christine med nogen fra hendes hold og blev præsenteret for denne her dejlige salat af en sød veninde, Camilla Christine, der iøvrigt har en rigtig dejlig blog. Vi prøvede selv at lave salaten her i ugen og den var bestemt ikke blevet dårligere. En dejlig frisk sommerlig salat og meget hurtig at lave. Den består af grønne bønner, hytteost, rødløg, soltørrede tomater og mandler. De frosne grønne bønner blev overhældt med kogende vand, og efter de var kølet lidt af, blev de vendt med de andre ingredienser. Salaten serverede vi til madklub sammen med kylling og en rodfrugte salat. Salaten fungerer rigtig godt som tilbehør til alverdens retter. Derudover ville man også kunne lave det til en hovedret ved fx at tilsætte stegt kylling - en aftensmad vi ville synes var rigtig lækker :-)

Læs mere »

fredag den 4. maj 2012

EGEKILDE - NU MED VITAMINER

Forleden dag modtog vi disse vitaminvand fa Egekilde. Vi elsker danskvand og glædede os faktisk meget til at smage dem! Desværre blev det lidt af en skuffende smagstest, da de ikke rigtig levede op til de 'kendte' egekilde med bl.a citrus, tranebær og blåbær - som vi virkelig godt kan lide!
Der var tre forskellige slags:
Passion med D-vitamin, Blodappelsin med C-vitamin og Hindbær med B-vitamin.
Fordelen ved disse er, at de i modsætning til de fleste andre vitaminvand ikke er tilsat sukker eller farvestoffer, men i stedet er brugt naturlig aroma og ingen tilsætningsstoffer. Vi startede med at lugte til dem, og udover den med Hindbær, fik man lyst til at smage dem. Den med passion synes vi lugtede meget som Solero is (den orange) og den med blodappelsin lugtede af Fanta Exotic. Hindbærren synes vi lugtede ret syntetisk. Det er selvfølglig en smagsags om disse smager godt, men vi synes ikke de faldt i vores smag. Vi havde nok forventet at de ville smage bedre, når vi nu så godt kan lide de andre danskvand fra Egekilde. I øvrigt vil vi foretrække at få vores vitaminer gennem kosten. Vi ville ikke købe en danskvand fordi der er vitaminer i, men fordi den smager godt :-)
Læs mere »

RABARBERKAGE MED MARENGSTOP

Sæsonen for rabarber er så småt ved at være skudt igang! I lørdags var vi hjemme ved vores forældre til middag, hvor der blevet serveret denne her fuldstændig fantastiske rabarkage. Det var her vi havde medbragt blinis med rødløg, creme fraiche og stenbiderrogn til forret. Kagen er super nem at lave- på toppen er der marengs med rabarber og hakkede hasselnødder. Marengsen bliver helt sprød og gør det rigtig godt til den svampede kage. Alle var vilde med den, også dem, der normalt ikke synes kage er super spændende. Nå men, som nævnt i et andet blogindlæg var det i denne her uge vores tid til at have madklub og som en lille lækker dessert valgte vi at gentage succesen og i stedet servere kagen for vores søde veninder. Vores blev ikke helt lige så god, som den vores mor havde lavet (typisk). Vi havde ikke en bradepande med de rigtige mål og det resulterede i en færdig kage der hang lidt ud over kanterne. Af en eller anden mystisk grund var det som om, at det kun var den ene halvdel af kagen der var færdig - men smagen var der og der var ingen der klagede :-)
Læs mere »

torsdag den 3. maj 2012

HONNING OG CITRON MARINERET KYLLING

Dette er en af de opskrifter, som vi modtog fra Jakobsens, hvor vi allerede har vist jer hindbær smoothie. Vi elsker kylling og spiser det en del oftere end okse- eller svinekød. I tirsdags var det vores tur til at holde madklub for vores dejlige veninder - så der skulle jo findes på noget lækkert :-) Det blev til disse kyllingebryster, som blev marineret i olie, citron, sennep, jakobsens flydende honning og persille - meget lækker og friskt! Kyllingen skulle ligge i marinaden i 4 timer, men det nemmeste er næsten at lave den om morgenen, inden man tager ud af døren - så er den hvert fald klar til om aftenen! Til kyllingen serverede vi ovnbagte rodfrugter samt en salat på hytteost, mandler, rødløg og soltørrede tomater. Derudover biksede vi også lige vores mors rabarberkage sammen til dessert - som selvfølgelig også kommer på bloggen. Vi var alle enige om, at marinaden var rigtig god, citronen kunne smages tydeligt, men slet ikke for meget - samtidig var kødet virkelig saftigt.
Nu vil vi smutte op i uni-parken til kapsejlads og spise morgenmad - ha en dejlig dag :-)

Læs mere »

onsdag den 2. maj 2012

BLINIS MED CREME FRAICHE, RØDLØG OG STENBIDERROGN


Stenbiderrognens sæson er ved at være på det sidste, og vi synes da lige at vi også skulle nå at have noget med på vejen. Vi elsker stenbiderrogn og kan bare spise det i lange baner! Det minder os om forår og friske lækre forretter. Vi var hos vores forældre lørdag aften og tog det med som en lille forret med hjemmelavede blinis, fint hakket rødløg og lidt creme fraiche. Stenbiderrognen købte vi renset hos fiskehandleren i Guldsmedegade i Århus. Vi ville gerne have haft det urenset, men det hænger nok sammen med at vi er lidt sent ude, så det må blive næste år. I øvrigt en super nem forret også selvom man selv laver blinis. Hvis man ikke er så vild med stenbidderrogn, ville man også sagtens kunne komme laks, rejer og avokado eller fx røget mørbrad på - alle varianterne ville fungerer fint som en forret. Og så er det sidste dag i denne her uge vi skal klare i skole for Laura's vedkommende og på arbejde for Christine's.! I morgen er der kapsejlads i uniparken, hvilket jo bliver helt perfekt hvis vejret holder. Vi er begge to så heldige at have fri, så den står på morgenmad i parken, så vi kan få gode pladser!!
Læs mere »

tirsdag den 1. maj 2012

HINDBÆR SMOOTHIE

Vi er kommet med i et eksperiment for Jakobsens, der laver honning og sirup. I løbet af 2012 vil vi modtage 4 pakker med forskellige sirupper og honninger samt opskrifter hertil - et projekt vi glæder os meget til at være med i! :-) Vi har fået vores første ambassadør pakke hvori der var 4 forskellige ting - Jakobsens økologisk blomster honning, Jakobsens lys og mild honning, Jakobsens agave sirup og Jakobsens flydende dansk honning. Til disse 4 produkter hører også 4 forskellige opskrifter, hvor hindbær smoothie var en af dem! (de sidste 3 kommer også på bloggen efterhånden som de er lavet) Den bestod af appelsinjuice - vi valgte friskpresset, da det giver mere friskhed, frosne hindbær og jakobsens agave sirup. Som alle andre smoothies var denne her også super nem. Den var frisk og perfekt som morgenmad eller frokost. Vi plejer at putte flere forskellige bær og evt. bananer i vores smoothies, men udelukkende hindbær giver en super dejlig smag - hvis man altså kan lide hindbær. Smagen kommer meget mere frem, og sammen med det syrligere appelsin og den sødlige sirup er det helt perfekt.

Læs mere »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...