lørdag den 12. januar 2013

BLONDIE MED COOKIE DOUGH

I løbet af ugen ville vi bage en kage. Vi snakkede lidt frem og tilbage om, hvilken kage det skulle være. Vi ville gerne lavet noget vi ikke havde prøvet eller set før - derfor faldt valget på denne blondie med cookie dough stykker i. Det var et ret klogt valg! Vi elsker cookie dough. Vi har faktisk siden vi var små bare elsket rå kagedej, vi skulle (skal stadig) slikke skålen ren, og hver gang vi bagte småkager blev der nok næsten spist mere dej råt end bagt ;-)! Er du vimmer det var en god kage. Udgangspunktet var egentlig den samme dej, som Christine havde brugt til sin brownie, vi kom bare ikke kakaopulver i. Derudover blev den mørke chokolade udskiftet med hvid og der blev add'et cookie dough - mummis! Cookie dejen lå på køl lidt tid inden og kom ikke i dejen fra start for at være sikker på den stadig ville være "rå" når kagen var bagt. Den er perfekt til en kop eftermiddags kaffe eller the og er desværre væk alt alt for hurtigt - vi må snart lave en ny portion :-) Cookie dough portionen er ret stor og vi brugte nok kun 1/3. Resten har vi puttet i fryseren, hvor det sagtens kan ligge til næste gang man vil bruge det. Vi skal hvert fald snart lave cookie dough is!


Ingredienser (bradepande 20 x 20 cm.)
Cookie dough
150 g. smeltet smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl mælk
1/2 tsk salt
340 g hvedemel
100 g hakket mørk chokolade
  1. Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser eller hænderne.
  2. Saml massen til en rund pølse, pak den i en plastikpose og put den i fryseren på køl
Blondie
200 g. marcipan
100 g. smeltet smør
100 g. hvid chokolade til smeltning
180 g. sukker
2 store æg
1/2 tsk salt
1 tsk vanilje sukker
70 g. hvedemel
  1. Smelt smøret og bland med de 100 g. hvid chokolade. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse
  2. Bland marcipan med sukker og salt
  3. Tilsæt æg til marcipan blandingen og bland godt
  4. Tilsæt vaniljesukker og mel
  5. Tag den afkølede smør/chokolade og bland det godt med marcipan blandingen. 
  6. Hæld dejen i en smurt form 20 x 20 cm. (eller med bagepapir), bag den i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) - det er muligt at den skal have lidt mere. 
  7. Når kagen er kommet i ovnen tages cookie dougen ud og der skæres passende stykker (hvis du har lavet hele portionen så brug omkring 1/3)
  8. Efter at kagen har bagt i 10 min. tages den ud og cookie dough stykkerne drysses over kagen og presses ned, så de er lidt dækket af dej
  9. Bag kagen færdig :-) For at få det lækre svampede indre er det vigtigt at den ikke får for meget. Så snart den er nogenlunde fast og overfladen er lidt knasende og tør er den god. Placér kagen i køleskabet til afkøling, hvor den er klar til at blive skåret efter ca. 1 time!

- Laura og Christine
Follow Twin Food
Læs mere »

17 kommentarer:

  1. tror det eneste passende ord til den her er: omg. jeg elsker både cookie dough og blondies, men har aldrig prøvet at kombinere det. det vil jeg gøre nu!! :)
    - Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe - det var et kæmpe hit herhjemme kan jeg fortælle dig. Og selve kombien lyder jo som noget der også kun kan være et hit ;-)!

      Slet
  2. Det lyder sørme lækkert, twins! Cookie dough er så syndigt godt! Jeg har også planer om at lave cookie dough is i weekenden. Har gået med en idé længe, jeg er nødt til at få realiseret :)

    Ha' en vidunderlig weekend!

    Chokokram Maja

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lækker, chokomaja!! :)
      Hvor sjovt, vi lavede netop ekstra portion, så vi også kan lave cookie dough is i den kommende uge - vi glæder os til at se din!!

      Du må have en dejlig søndag!

      Slet
  3. Det lyder godt nok lækkert og ser også lækkert ud! Det tror jeg, at jeg må prøve snart! :D

    www.johanneblog.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du tro det også var, Johanne ;-)!
      God søndag!

      Slet
  4. Ej hvor lækkert! Min veninde som elsker Ben & Jerrys is med cookie dough har fødselsdag imorgen, det kunne da være man lige skulle bage dem til hende:P

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder da som en god plan - er sikker på hun vil kunne lide denne hvis hun er til cookie dough ;-)

      Slet
  5. Mums hvor ser det lækkert ud! Jeg er en sucker for Ben & Jerrys med Cookie Dough og skal helt klart prøve at lave det selv! :) Brunt sukker - kan man bruge farin eller hvad er det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Samme her - denne cookie dough dej, var virkelig god! Brunt sukker er brunt rørsukker - vi tror godt du kan udskifte det med brun farin :)!

      Slet
  6. WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTT????


    i er SÅ crazy

    den ser så lækker ud.

    I har gjort det igen!

    :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Og den var virkelig lækker, Natasa!! :) :)

      Slet
  7. Looks like a yummy and amazing recipe!!

    http://www.janmarcel.com/

    SvarSlet
  8. WAOW det ser godt ud, både isen med og denne kage, ejjj hvor kunne man blive TYK :)
    Skal lige være sikker, hvad er brunt sukker? farin?

    Signe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Signe ;-) Man kan nemlig blive rigtig tyk, hehe.
      Vi brugte brunt rørsukker, men du kan nok godt erstatte det med brun farin :-)

      Slet
  9. Smager den meget af marcipan og risikerer man at cookie-dough dejen bliver bagt når man har i den inde i ovnen 20 min. eller mere?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...