
De her lækre citronmuffins stammer fra et mad og bolig blad
vi faldt over i weekenden da vi var i sommerhus. I anledning af at der kom
gæster til frokost ville vi bage lidt sødt til kaffen og det faldt altså på de
her små krabater. De er dejlig friske med en svag smag af citron og et lækkert
knas fra de blå birkes. De blå birkes giver desuden kagen et super hyggeligt
look, for når man åbner kagen er den fyld af små forvirrede birkes – meget
sødt! I glasuren på muffins’ne er der også tilsat lidt citronsaft. Al citronen
er i meget fin balance, der er nemlig ikke noget der er for surt, men mere som
et lille frisk pust til kaffen – selvom det selvfølgelig også er en kage. Men
de er mere friske end en omgang tung chokolade kage, hvilket er rart oven på en
stor frokost!
Ingredienser (12-14 stk.)
115 g. smør v. stuetemperatur
150 g. sukker
2 æg
195 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 ½ tsk. blå birkes
Skal fra to citroner
¼ tsk. salt
1 ¼ dl. kærnemælk
2 spsk. citronsaft
1 ½ tsk. vaniljesukker
Glasur
Flormelis
1 1/2 spsk. citronsaft
Lidt revet citronskal til pynt på toppen
- Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse
- Tilsæt de to æg lidt af gangen og pisk godt
- Sigt melet og bland det sammen med bagepulver, natron, birkes, citron skal og salt i en anden skå
- Tilsæt kærnemælk og melblandingen til smørmassen lidt af gangen og rør det godt sammen
- Tilsæt herefter vaniljesukker og citronsaft og rør det sammen
- Fyld muffinsformene ca. ¾ op og bag dem i ovnen i 20 min ved 175 grader. Afhængig af størrelsen kan det være de skal have mere eller mindre, men mærk’ efter med en gaffel
- Lad muffins’ne køle af, hvor du i mens kan blande flormelis og citronsaft til en lidt tyk glasur, som smøres over de afkølede muffins. Pynt med frisk revet citronskal



- Laura og Christine
Læs mere »
Uh, sådan noget har jeg smagt før! Det er vildt lækkert!
SvarSletwww.johanneblog.dk
Det smager nemlig mega godt :)
SletDe ser bare vildt gode ud :)
SvarSletDet kan du tro de også var ;-)
SletI har vist glemt og skrive hvor mange grader de skal have i ovnen?
SvarSletTak for det opmærksomme øje - det er tilføjet nu :-)!
SletPyha, så havde jeg gættet lige nøjagtig rigtig - jeg har dem i ovnen nu. Tak for opskriften!
SvarSletHehe - vi håber du synes om dem!! :)
SletSer rigtig lækre ud :o) Smørret skal ikke smeltes for at kunne piskes til en luftig masse? :)
SvarSletJeg tænker at prøve at bage dem i eftermiddag, men har i smeltet smørret inden?
SvarSletHejsa! Nej, smøret var faktisk bare blødt - så du behøver ikke at smelte det :-)
Slet