De her filopakker var et lille eksperiment vi kastede os ud i som en lille variation til
forårsruller. Dejen er nemlig den samme og de her pakker er også blevet bagt i ovnen - dvs. ikke en masse olie snask ;-). Fyldet er lavet af spinat, oksekød, løg og smagt til med rød karry pasta, salt og peber. Tilsæt gerne andre grøntsager som gulerødder eller kål i pakkerne - de kan selvfølgelig også sagtens laves vegetariske. Til pakkerne havde vi en ganske enkelt tomatsauce, som vi bare varmede op i en gryde. Rullerne er dejlig nemme og kræver ikke en masse fancy - udover filodejen, som kan købes i enhver asiatisk shop. Pakkerne indeholder 20-50 stk. hvilket er meget svært at spise i en portion medmindre man skal lave mad til en masse eller er mega sulten :-)!! Lav enten pakkerne af alle stykkerne og frys dem ned eller brug dem i madpakken. De er nemme at varme op igen, og bliver også dejlig sprøde ved anden omgang i ovnen. Derudover kan i gøre som vi gjorde; lade dejen tø "halvt" op i køleskabet og på den måde lige få 6 frie stykker og derefter fryse de resterende ned igen - ikke sikkert det er så smart at lave det her trick mere end en gang derfor frøs vi resten ned i portioner i poser, så der er passende antal til næste gang ;-) Har i andre gode forslag til grøntsager man kunne putte i? Vi håber i har fået en dejlig snart på ugen og ha' en rigtig dejlig mandag!
Ingredienser (6 stk.):
6 mellemstore stykker filodej
200 gram frossen spinat (optøet vægt)
250 gram hakket oksekæd
150-200 gram ricotta
1 løg
1-2 tsk rød karry pasta
salt og peber
Tilbehør: Tomatsauce
- Hak løg og svits det i en gryde med lidt olie
- Brun kødet i gryden og tilsæt derefter den optøede salat
- Kom ricotta og rød karry pasta ved
- Smag til med salt og peber
- Tag et stykke filodej og læg en stor skefyld fyld på midten
- Pak derefter fyldet ind ved at tage et hjørne over ad gangen - brug lidt vand som lim
- Bag dem i ovnen ved 200 grader. Bag dem til de har fået lidt farve og er sprøde (ca 5-10 min på hver side)
- Laura og Christine
Læs mere »
Det dér ser heeelt vildt godt ud! Seriøst! :-)
SvarSletwww.johanneblog.dk
Taaak, Johanne!! :) Det var også rigtig lækkert!
SletSer rigtig godt ud!
SvarSletTror du at der kunne bruges rispapir i stedet for filodej ?
Det var det også, Ellen! Vi er ikke helt sikre på det. Problemet kan være at 'massen' er varm når du kommer den på, og vi har før prøvet, at det kan ødelægge rispapirerne. Nogle gange kan de finde på at springe i ovnen. Det er muligt det vil gå, hvis man bruger dobbelt, men hvis man vil være på den sikre side, skal man nok bruge filodej :)
SletDe ser bare rigtig lækre ud :)!!
SvarSletDet var det også, kombien med ricotta og spinat er rigtig lækker!
SletNøj hvor ser det bare lækkert ud. Jeg må helt klart gemme denne opskrift og få lavet den en dag meget meget snart! :-D
SvarSletHilsen Miriam
Det er godt at høre Miriam! Vi håber du kan lide dem :-)
Slet