onsdag den 9. januar 2013

FROKOST PIZZA MED ÆG, AVOCADO OG HYTTEOST

Denne pizza med æg, avocado og hytteost stammer fra vores Pizza bog fra Sydney - "Pizza," Pete Evans, hvor vi tidligere blandt andet har lavet morgenmads- og frokostpizza. Pizzaen spiste vi til frokost og den var bare super lækker, sprød og smagfuld - ligesom vi kan lide den :-) Pizzadejen er lavet på groft italiens fuldkornshvedemel og skal gerne hæve 30-60 min. På toppen er der tomatsauce, store capers, frisk spinat, avocado, hytteost, æg og frisk oregano. Vi brugte vores pizzasten, men er sikker på det ikke er et must til at lave en god pizza. Dog er det med alle pizzaer - med eller uden pizzasten - vigtigt at ovnen er mega varm (250-300 grader). Vi puttede pizzastenen ind fra start og lod ovnen varme op til 270 grader, hvorefter pizzastenen skulle varmes op 15 min. yderligere inden pizzaerne kunne komme ind. Det er bestemt ikke sidste gang denne her pizza bliver lavet - måske næste gang med lidt justeringer eller ekstra fyld, såsom laks :-) mmm vi glæder os!! 


Ingredienser (2 pizzaer)
Dej
1/2 pk. gær
1/2 tsk. sukker
1 1/2 dl. lunkent vand
250 g. Italiens fuldkornshvedemel (man kan også bruge andet, det skal bare være fint)
1 1/2 tsk. oliven olie
1/2 tsk. salt
 1. Bland gær, sukker og lunkent vand i en skål og lad det stå 5-10 min. indtil det er tydeligt at se/høre at gæren er aktiv
 2. Tilsæt salt, oliven olie og mel og ælt det godt sammen - enten med håndkraft 5-10 min. eller med en røremaskine
 3. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30-60 min.
Fyld
2 æg
4 spsk. tomatsauce
15-20 stk. store capers
1/2 dl. revet ost
Lidt hakket friske spinatblade
4 spsk. hytteost
1 avocado
Salt og peber
Frisk oregano
 1. Når dejen har hævet deles den i 2 og rulles ud til 2 lige store ovale pizzaer
 2. Smør halvdelen af tomatsaucen på hver pizza og drys med de hakkede capers, spinaten og lidt revet ost
 3. Inden pizzaen skal i ovnen er det vigtigt at ovnen er varm nok - gerne så varm den kan blive, 250-300 grader. Hvis man bruger pizzasten skal den være i ovnen ca. 15 min. yderligere ved højeste varme indtil den er varmet op.
 4. Pizzaerne placeres på pizzastenen i ovnen hvorefter der slås et æg ud på hver pizza, der drysses med salt og peber og pizzaerne bages i ovnen i 5-10 min (på pizzasten ved 270 grader). Dejen skal være sprød på toppen og i bunden - bagetiden vil afhænge af hvor varm ovnen er 
 5. På den færdige pizza placeres hytteost, avocado og lidt frisk oregano og pizzaerne er klar til at blive spist :-)

- Laura og Christine 
Follow Twin Food
Læs mere »

12 kommentarer:

 1. Det ser virkelig lækkert ud! Er det godt med æg på pizza? :-)

  www.johanneblog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et også Johanna :). Det er faktisk mega godt med æg på pizza, vi er først begyndt på det her for nylig, og selvom det lyder mærkeligt med at slå et rå æg ud på en pizza bliver det super lækkert - du skulle prøve det ;-)

   Slet
 2. EJ hvor ser al din mad bare virkelig godt ud! Jeg følger dig på bloglovin' inspiration som din mad kan man altid bruge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Anna-Nathalie - det er vi meget glad for at høre ;-)

   Slet
 3. Yum!!
  Det ser både smukt og lækkert ud (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Kit - det var så lækkert ;-)

   Slet
 4. Jeres mad er bare genial!!! Jeg har gemt så mange opskrifter i min egen lille opskriftbog fra Jer. Bedste mad blog der findes, det må jeg sige jer.
  Hvilken pizzasten bruger I?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det bare en kommentar, der varmer Henriette! Det er vi bare så glade for at høre!! Det er virkeligt dejligt at du gider at følge med og finder inspiration. Med hensyn til pizzastenen må jeg desværre melde pas - vi fik den i julegave sidste år og der er ikke noget mærke angivet, men kan sige så meget at det er en stor firkantet "flise"-agtig sten - hehe mon ikke de fleste pizzastene ser sådan ud!? Kunne forestille mig du nemt kunne købe en stor flise i et byggefirma og så en spatel ved siden af - det behøver ikke at være mega dyrt!

   Slet
  2. Ville lige springe ind her mht til stenen, du kan vist få en direkte egnet pizzasten i sådan noget som XL byg og sådan (den er dog rund, så den også passer til en weber grill):-)

   Slet
  3. Tak for infoen Julia ;-) det tænkte vi nok :-).. Lyder fancy nok at den er rund!!

   Slet
 5. Super lækker opskrift :)
  Elsker jeres blog

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...