søndag den 4. marts 2012

MOZZARELLA FYLDTE KARTOFFELKAGER MED SALAT OG PESTO

Denne fyldige og friske salat fungerer godt som en lækker aftensmad. Til salaten har jeg lavet kartoffelpandekager med mozzarella skiver indeni. Hvis man bare sørger for, at koge kartoflerne i små stykker, tager det ikke lang tid, at lave pandekagerne. I salaten kom jeg cherry tomater i forskellige farver - det synes jeg ser så fint ud :-). I kvickly kan man blande selv cherry tomater, i forskellige farver, ret smart! Udover tomaterne puttede jeg også sorteoliven, friske spinatblade og store kapers i salaten. På toppen kom der lidt mozzarella, som var til overs fra kartoflerne. Hvis man har lyst, kan man sagtens komme stegt kylling i salaten, så den bliver lidt tungere. Ellers kan kartoffelpandekagerne også fungere som tilbehør til kød-retter eller andre salater.

- Laura

Ingredienser til kartoffelpandekagerne (ca. 8 stk):
1 kg kartofler
1/2 dl mel + evt lidt mere
salt og peber
olivenolie
8 skiver mozzarella

Kog kartoflerne i mindre stykker med skræl til de er møre. Tag skrællen af, og pres kartoflerne gennem en bredhullet si - eller mas dem grundigt med en kartoffelmoser. Rør mel i, her skal der muligvis tilsættes lidt ekstra. Kartoffelmassen skal have en konsistens, hvor det er muligt at forme massen til pandekager. Smag til med salt og peber. Tag en skive mozzarella og kom en klump kartoffel på hver side, tryk massen flad omkring osten og sørg for at den hele er dækket. Gør dette med alle de 8 skiver mozzarella. Drys pandekagerne lidt med mel, hvis de klistrer alt for meget.
Kom olie på en pande, og steg dem, til kagerne er bruge og sprøde på begge sider - det tager ca. 10-12 min. Hvis kartoflerne suger alt olien, kan man tilsætte lidt mere.

Opskrift på pesto findes her

Ingredienser til salat:
cherry tomater, gerne i forskellige farver
sorte oliven
store kapers
friske spinatblade
mozzarella

Skær alle tingene ud og fordel dem i en skål eller på en tallerken og server de lune kartoffelkager til.

- Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...