fredag den 16. marts 2012

BLÅBÆR/MARCIPAN MUFFINS MED VANILJE FROSTING

Vi elsker at se madprogrammer i fjernsynet og onsdag aften kom der "Cupcake kampen". Et program hvor forskellige bagerier kæmper mod hinaden og til sidst skal de lave 1000 cupkakes på 2 timer til en kæmpe fest. De lavede masse vis af forskellige frostings, med blandt andet jordbær og champagne, chai, guava, osv.. Nå men nok om programmet - vi blev selvfølgelig inspireret (og lækker sultne). Opskriften på grunddejen er med udgangspunkt i tidligere lavet blåbær muffins. I dejen er også puttet marcipan, hvilket man tydeligt kan smage og som er helt fantastisk. Man kunne i dejen også sagtens have puttet hvid chokolade, men vi havde på fornemmelsen at den ville virke for "fed", nu når der også skulle frosting på. Men uden frosting, så prøv klart med hvid chokolade. Til toppen ville vi eksperimentere lidt med en frosting, der ikke var for dominerende og den eneste smagsingrediens vi puttede i var faktisk vanilje fra en vanilje stang. Derudover var der mælk, levevis natural flødeost, flormelis, mel og lidt smør. Som tyl brugte vi en 16 mm. helt glat og rund. vi har forresten fundet det smarteste kit med forskellige tyl, vi bare skal have fingrene i. Drys med hakkede pistacienødder og du har en super lækker muffin!

Ingredienser, muffins (18-20 stk.):
125 g. smeltet smør
2 dl. mælk
1 1/2 dl. sukker
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vanilje sukker
3 æg
2 1/2 dl. mel
200 g. revet marcipan
150-200 g. blåbær

Æg og sukker piskes luftigt, hvorefter det smeltede smør og mælk tilsættes. Tilsæt den revede marcipan, vanilje sukker, bagepulver og hvedemel - rør det hele rigtig godt sammen. Put dejen i muffinsforme, hvor de fyldes ca 3/4 dele op. Drys med blåbær på toppen, og pres dem lidt ned i dejen.Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min. Lad dem køle af, og lav frosting imens.

Ingredienser, frosting:
50 g. levevis flødeost natural
30 g. blødt smør
1 spsk. mælk
Vanilje fra en stang
4-5 dl. flormelis
1-2 dl. mel
Hakkede pistacienødder til pynt

Pisk alle ingredienserne godt sammen og sørg for at massen er meget fast. Fyld evt. op med flormelis og mel, hvis ikke konsistensen er god nok. Vi tilsatte mel, da vi ellers synes at frostingen ville blive for sød. Resultatet blev bestemt ikke dårligt.

Put frostingen i en sprøjtepose og fyld det på muffinen som ønsket. Vi brugte en rund glat tyl, 16 mm. Drys med hakket pistacie og spis!

- Laura og Christine
Læs mere »

6 kommentarer:

 1. Nøjjjj de ser fantastiske ud! Det er lige så mundvandet løber ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og det siger jeg dig at det hvert fald gjorde da vi smagte en mundfuld! De er helt fantastiske! ;-)

   Slet
 2. Lækre ser de ud, men det lyder af meget mel/flormelis til frostingen til lidt smør/flødeost

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret, vi tænkte selv det samme, men mælken giver også lidt væske og det er vigtigt at den bare er super fast (må slet ikke løbe), så den ligesom holder formen, når den sprøjtes ud :-) Vi havde hvert fald et mislykket forsøg hvor det hele gled ned ;-)

   Slet
 3. Ej de ser lækre ud!
  Hvis jeg skal foreslå et tyl sæt, så bruger jeg dette http://specialkoebmanden.dk/tyller-tilbehoer-96/brownie-dekorationssaet-12-dele-3235.html .. Der er både til at lave blomster, blade, dutter osv :-) Kan købes i specialkøbmanden..
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stinna. Det ser super fint ud det sæt, det kan være det er sådan et vi skal skaffe os ;-) mange tak for linket! Hav en god dag i det skønne vejr!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...