torsdag den 8. marts 2012

HJEMMELAVET RØGET MAKREL SALAT

I går aftes skulle det være en forholdsvis nem ret og det blev derfor til en sandwich med noget lækkert fyld. Vi kan generelt godt lide røgede madvarer, blandt andet laks, makrel, hellefisk, mørbrad osv. I denne uge faldt vi, da vi var ude og købe ind, over en hel røget makrel og synes at det var en glimrende ingrediens, vi gerne ville prøve. Den hele makrel skulle selvfølgelig have fjernet ben, men det var ikke så bøvlet som det lyder. Den røgede makrel blev smuldret i stykker og blandet med kvark, store kapers, løg og lidt citronsaft. Derefter kom den i en lækker hjemmebagt bolle. En dejlig makrel salat der også vil kunne bruges til en frokost/forret tallerken med fisketapas eller lign.

Ingredienser til røget makrel mousse (til 2 pers.)
1 røget makrel (ca. 300 gram)
1/2 løg
5-6 store kapers
1 1/2 dl kvark
Citron
salt og peber

1 godt stykke brød, find opskrift på gode sandwichbrød her

Start med at rens makrellen. Skær den op på midten og fjern det store ben forsigtigt. Brug evt. en gaffel til at få små stykker ud og tjek dem for ben, inden de kommes op i en skål.

Hak lød og store kapers og kom det i skålen til den røgede makrel. Kom også kvark deri og rør det hele godt rundt. Smag til med citron, salt og peber

- Laura og Christine
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert, og nemt ud (: Elsker også røget makrel, så det må bestemt prøves en dag (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne! Det er nemlig en ret nem aftensmad, som også sagtens kan være en lækker frokost- det smagte rigtig godt ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...