onsdag den 7. marts 2012

MEGET NEMME MORGENBOLLER

I weekenden var vi på arbejde og lånte en af kokkenes kogebøger med hjem "Drakamöllans køkken". Der er en masse lækre opskrifter i bogen. Specielt en af opskrifterne blev vi lidt længere ved - nemlig "Drakamöllans favorit brød". Det er længe siden vi har bagt rigtig gode morgenboller, og tænkte at disse ville egne sig godt til det. Selvfølgelig ville man også sagtens kunne bruge dem som sandwich bolle, men vi bagte dem primært fordi vi savnede nogle morgenboller til weekenderne, man nemt kan tage op af fryseren :-). Vi har lige fået en pakke fra Amo, med tre pakker nyt mel, der skal testes. Simpelthen perfekt timing - i bollerne kom der både Amo Vinjett Hvedemel og Amo Vinjett Fuldkornsmel. Dejen er super nem og lækker at have med at gøre, vi havde ikke fingrene i den en eneste gang, udover da bollerne hurtigt skulle formes. Det kan både formes som små kuvertbrød eller til baguettes. Vi puttede en bredepande med vand i bunden af ovnen, så der var damp i ovnen og bollerne fik en sprød skorpe.

På Amo's hjemmeside, kan i læse meget mere om de forskellige mel typer.

Ingredienser til boller (ca. 15 stk)
25 gram gær
1/2 liter vand
1 dl mælk (her kan man også sagtens bruge ymer)
1 spsk honning
3 dl Amo Vinjett Fuldkornsmel
9 dl Amo Vinjett Hvedemel
2 tsk groft salt

Start med at opløs gæren i vand og mælk. Derefter tilsættes honningen - dette røres også godt rundt. Salt tilsættes sammen med fuldkornsmel og det hele røres godt sammen. Tilsæt resten af melet og rør det godt ind i dejen, men sørg for, at den virker løs - der må ikke arbejdes for meget med den.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i 1-2 timer. Nogle gange er en enkelt time nok, men dejen tager på ingen måde skade af, at stå længere end de 2 timer. Dejen kunne sættes over om aftenen, og hæve til næste morgen.
Efter hævningen hældes dejen forsigtigt ud på et køkkenbord, som er drysset med mel. Dejen skal på ingen måde æltes! Brug en dejskraver og dej dejen i det ønskede antal portioner, som formes til kurvertbrød eller baguettes.
Bag dem med det samme ved 230 grader. Sæt en bredepande i bunden af ovnen med vand, så ovnen bliver fuld af damp. Når bollerne skal ind er det vigtigt at gøre det hurtigt, så dampen bliver inde i ovnen. Bag bollerne i ca. 14-16 min.

 Bollerne kan sagtens fryses ned.

- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Hvor længe kan de så holde sig i frysen :)?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...