tirsdag den 20. marts 2012

CANNELLONI MED KØDBOLLER

Cannelloni er lasagneplader, fyldt, der er rullet sammen. Rørerne placeres i et ovnfast fad og udover hældes der eN tomatsauce. Det er en simpel ret, som kan laves meget hurtigt. Vi havde tilfældigvis lidt kødboller til overs fra spaghetti med kødboller, som blev rullet ind i lasagne plader og udover blev der hældt en super nem tomatsauce, som bestod af hakkede tomater, tomatpure og lidt krydderier. Oven på tomatsaucen puttede vi lidt friskt mozzarella.  Fyldet man vælger at komme i lasagnepladerne kan variere meget, og man ville sagtens kunne lave dem vegetariske med fx ricotta og spinat. Vi brugte friske spinat lasagne plader, og puttede af denne grund ikke også spinat i som fyld. Vi har aldrig lavet canelloni før, og var faktisk slet ikke klar over, at det var det det hed, før vi søgte på billeder på google af "lasagneplader med fyld". De var meget lækre og nemme - og skal helt sikkert prøves at lave igen, med noget andet fyld :-)

Ingredienser til cannelloni med kødboller (6 stk):
En pakke friske lasagneplader (gerne spinat)
1 pakke mozzarella
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomat pure
1-2 dl vand
1/2 løg
6-10 kødboller
tørret basilikum
salt og peber

Skær kødbollerne i mindre stykker, så det bliver nemmere at rulle lasagnepladerne. Nogle vil nok mene, at lasagnepladerne skal koges inden man begynder at rulle dem, men vi lagde dem i kogt vand i et par minutter - og så var de faktisk fine at arbejde med. Kom kødbollerne i pladerne og rul dem sammen - læg dem i et ovnfast fad.

Når tomatsovsen skal laves, skal løget først svitses på panden i lidt olie. Derefter kommes hakkede tomater, tomat pure og vand i kryden - lad sovsen koge op. Kom tørret basilikum i og smag til med salt og peber. Hæld sovsen udover cannellonierne og fordel mozzarellaen på toppen - drys evt. med tørret basilikum.


Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min, eller indtil osten er blevet sprød og brunlig.

- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Hvor køber i friske spinat lasagne plader henne? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa! Vi fandt dem i føtex, kunne forstille mig, at de også kan findes i Kvickly, Irma eller Super Brugsen.
      /Laura

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...