fredag den 23. marts 2012

HJEMMELAVET BLÅBÆR KOLDSKÅL

Koldskål er noget vi spiser usandsynligt meget af når solen skinner. Af en eller anden grund spiser vi kun koldskål når vejret er varmt. Hvis vi har tid laver vi det selv, men vi kan også sagtens finde på at købe det færdigt - ligegyldigt hvad er kammerjunker et sikkert hit! Vi har altid fået af vide, at kammerjunker er ligesom småkager (nok derfor de smager så godt), så da vi faldt over fuldkornskammerjunker, købte vi dem med det samme - selvom de nok ikke er meget bedre, men det bilder vi os selv ind, nu når der stod 'fuldkorn' på posen :-). Et endnu sundere alternativ kunne i stedet være at drysse med hjemmelavet müsli. Denne koldskål er hjemmelavet og består af tykmælk, kærnemælk, citron, vaniljepulver og friske blåbær. Super dejlig, let og forfriskende ret, som både kan spises som morgenmad, frokost, aftensmad og dessert - hvert fald herhjemme.

Ingredienser til blåbær koldskål (2 skåle):
2 dl tykmælk
2 dl kærnemælk
1 tsk vaniljesukker
citronsaft (afhænger af hvor sur man vil have den)
1 1/2 dl friske blåbær + lidt til pynt på toppen

Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele til det har en nogenlunde ensartet konsistens. Smag til med citron, hvis den bliver for sur kan man komme lidt sukker i.

Hæld koldskålen op i en skål og top med kammerjunker, friske blåbær og lidt revet citronskal!

- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Mmh, koldkål er min livret. Min normale favorit er med citron/lime saft og skal i, og så friske jordbær og tvebakker ovenpå, men den her så også lækker ud. Den må afprøves inden længe (:

  - Kit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder slet heller ikke dårligt! Vi skal helt sikkert eksperimentere lidt i den næste tid - tak for tippet :-)

   - Christine & Laura

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...