søndag den 18. marts 2012

GROV PIZZA MED RØGET LAKS OG RUCOLA

Det er faktisk ved at være længe siden vi faldt over opskriften på denne pizza bund. Hovedsagelig består den af blendede hørfrø, solsikkekerne, mel og æg - og ja vi ved godt, at det lyder lidt underligt til en pizzabund, men vi havde lyst til at prøve noget andet :-). Selvom vi elsker de hvide pizzabunde, er dette faktisk et ret lækkert - og sundere - alternativ. Mums, vi blev så positivt overraskede, prøv prøv prøv! Oven på pizzaen kom vi flødeost rørt med basilikum, hvidløg og lidt pesto (vi havde en rest), røget laks og rucola, drysset med skåret parmesan til sidst - helt klart en af vores yndlings pizzaer. Den er meget nem og hurtig at lave. Bunden skal forbages lidt for sig selv, og derefter kommes fyldet på. Hele bunden blev bagt færdig med lidt olie og drysset parmesan, hvorefter fyldet kom på. Klart ikke sidste gang vi prøver denne pizza bund og nu skal der eksperimenteres med forskelligt fyld!

Ingredienser til grov pizzadej (2 pers.):
1 dl solsikkekerner
2 dl hørfrø
1 1/2 dl fuldkornshvedemel
2 æg

Topping:
Laks
Rucola
Krydderost (vi lavede vores egen af neutralost (1/2 pakke), friskt basilikum, et fed hvidløg og 1 tsk pesto)

Put solsikkekerne og hørfrø i en blender og blend det indtil det ikke kan blive finere. Kom det over i en skål og rør kernerne med æg og mel. Dejen skal være ret klistret. Lad den stå i 5 min, så er den meget nemmere at arbejde med. 

Put dejen på et stykke bagepapir og placer endnu et stykke bagepapir ovenpå - brug en kagerulle til at rulle dejen ud. Dejen skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm. Inden dejen kommes i ovnen dryssede vi med en god olivenolie og lidt revet parmesan - bag den i ovnen (alm ovn) ved 200 grader i ca. 20 min. Smør den færdigbagte dej med krydderost og drys med rucola, laks og revet parmesan.

- Laura og Christine
Læs mere »

8 kommentarer:

 1. Det lyder som et interessant alternativ til den "normale" pizzadej. Og jeg kan godt lide, at I netop har puttet noget alternativt fyld på også - jeg tror nemlig at jeg personligt ville tænke at det smagte "forkert" hvis man havde puttet helt klassisk pizzafyld på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Xenia. Du har ret i, at det nok ville smage lidt anderledes, hvis man havde kommet oksekød på den grove bund :-). Laksen som topping synes vi gjorde det rigtig godt!

   Slet
 2. Hej piger :)

  Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://jegelskerbaremad.blogspot.com/2012/03/endnu-en.html

  God dag.
  - Camilla Christine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Camilla, tusind tak! Den vil vi kigge nærmere på! :-)
   også god dag til dig!

   Slet
 3. Super spændende opskrift - gad vide om jeg kan finde et alternativ til æggene så jeg kan gøre den vegansk... Any ideas?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, altså dejen minder egentlig om dejen til knækbrød, hvor man jo putter vand og olie i (og ingen æg). Ved ikke om man ville kunne lave et sådanne alternativ til denne bund?! Man skal jo bare sørge for, at den ikke bliver for tynd :-)

   Slet
 4. I skriver, at dejen skal forbages inden man kommer fyldet på, men puttede I den i ovnen igen efter I havde tilføjet fyldet? Nej, vel?
  Jeg har sådan lyst til at bruge opskriften på jeres bund, men tror I, at den vil fungere godt, hvis man først bager bunden, så tilføjer tomatsovs, ost og yderligere fyld og så smækker den i ovnen igen?
  Tak for en virkelig skøn blog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vi kom den ikke ind i ovnen igen. Du kan sagtens gøre som du skriver med først at bage den i ovnen - putte fyld på, og så i ovnen igen. Du kan evt. bare bage den 10 min først, komme fyld på og så 10 min igen - det tror vi ikke skader den ;-) Håber det gav mening og mange tak!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...