lørdag den 24. marts 2012

LÆKKER ISKAFFE

Når solen skinner ind ad vinduerne og det er begyndt at blive en anelse varmere udenfor, får vi altid lyst til iskaffe. Vi har altid godt kunne lide kaffe og om sommeren, når det er varmt, er iskaffe et virkelig godt alternativ til den varme kaffe! Denne iskaffe er super simpel og består af kold kaffe, mælk, isterninger og kondenseret mælk. Den kondenserede mælk tilsættes for at få kaffen lidt sødere, det kan selvfølgelig undværes, hvis man ikke er til det. Hvis man ligger inde med noget lækker sirup, fx karamel, vanilje eller lakrids, er vi sikre på, at det ikke vil skade kaffen. I stedet for 'rigtig' kaffe, ville man også kunne bruge instant kaffe. Vi synes man får det bedste resultat ved at lade kaffen køle af i køleskabet, inden man laver iskaffen. På toppen kom der lidt mælkeskum.

Ingredienser til iskaffe (2. mellem glas):
Isterninger
Kold kaffe
Mælk + mælk til skumning
2-3 tsk kondenseret mælk (alt efter hvor sød man ønsker den)
Kakao til toppen

Fyld isterninger i glasset og hæld den kolde kaffe udover, ca. 3/4 af glasse. Hæld mælk i og tilsæt den kondenserede mælk. Rør godt rundt i kaffen og smag :-) Lav lidt mælkeskum til toppen og drys evt. med lidt kakao.


- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. En lækker opskrift;) Har du overvejet, at give den en lille tvist med enten en kaffelikør eller noget kaffesirup?
  Det giver lige en lille tvist;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder sindsygt lækkert med kaffesirup - hvis jeg havde det, var det helt sikkert kommet i ;-) Kunne forestille mig, at det kun ville gøre den bedre! Tak for tippet! :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...