fredag den 2. marts 2012

KYLLINGE KEBAB MED MYNTEDIP OG NAAN

Vi elsker kebab og den anden aften marinerede vi lidt kylling i hjemmelavet kebab-krydderi, der blev til lækre kyllinge spyd. Kyllingen blev lagt sammen med krydderriet fra morgenstunden og lå der indtil aften, så den kunne blive rigtig smagfuld. For at få lidt kontrast til kebab krydderriet lavede vi en myntedip, som med dens friske smag var super lækker sammen med kyllingen. Mynte har en karakteristisk duft, der som det første kobles til en mojito! Kyllingen blev puttet på grilspyd og grillet i vores smarte toaster, der både kan grille, lave toast og vafler. Den blev lukket godt omkring kyllingen, så den blev "grillet" ordentligt. I øvrigt super smart når det ikke er helt grill-vejr endnu! Myntedippen kan derudover også bruges til mange andre ting, f.eks. smørrelse i en sandwich. Da mynte smagen er forholdsvis dominerende er det nok en god idé at tage den til noget andet, der også er kraftig i smagen - så det ikke kun bliver mynte man spiser :-) Serveret med naan, som vi i denne omgang købte, men også sagtens kan lave selv.

- Laura og Christine

Kebab kylling:
250 g. kyllingebryst

Kebab krydderi:
2 spsk spidskommen
1 spsk stødt ingefær
1 spsk korriander
1 tsk paprika
2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
salt og peber

Skær kyllingen i tern og bland den godt med ca. 2 spsk. af kebab-krydderriet (justér ift. kylling) og læg det i køleskabet (gerne længe). Inden stegning tages kyllingen ud og puttes på grillspyd, hvorefter grillspydene grilles i toasteren (eller på grill :-)).

Mynte dip:
50 g. frisk mynte
1 spsk. creme fraiche
2 dl. kvark
Citronsaft
Salt og peber
Start med at blend mynte sammen med citronsaften, så mynten hakkes fint. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser og der smages til med salt og peber.
Servér med lunt naan brød.

- Laura og Christine
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Hej piger

  Jeg har givet jer en blog award :)
  se mere her: http://appetitpaalivet.blogspot.com/2012/03/liebster-blogaward.html

  Jeg synes jeres blog er rigtig fin og følger jer nu på bloglovin :)

  SvarSlet
 2. Hej Victoria!
  Tusiden tak for blog awarden, den er vi meget glade for.
  Vi har været inde og kigge på din blog, og følger dig nu også på bloglovin' :-)

  Hilsen Laura og Christine

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...