søndag den 18. marts 2012

SPAGHETTI MED RICOTTA KØDBOLLER

Spaghetti med kødboller er en rigtig klassiker. Jeg kommer altid til at tænke på "Lady og Vagabonden", når vi får det - sådan en sød film :-). Det er en rigtig nem ret, som kan varieres på helt vildt mange måder. Jeg lavede kødbollerne af hakket svine/kalve kød, men man ville sagtens kunne bruge hakket oksekød eller fx hakket lammekød. I kødbollerne kom der ricotta, som jeg synes giver dem en rigtig god smag - der kom også lidt kebab krydderi i sammen med salt og peber. Tomatsaucen blev lavet på den nemme måde med bare hakkede tomater, tomat pure og lidt basilikum. Denne kan sagtens piftes op med forskellige grøntsager som aubergine eller squash. Kødbollerne og tomatsaucen blev serveret oven på fuldkornspasta. Hvis man ikke er til pasta, kan ris også bruges!

Ingredienser til kødboller (4 pers.):
500 gram hakket kalv/svinekød
250 gram ricotta
1/2 løg
2 æg
1-2 dl hvedemel (alt efter hvad man selv synes)
Lidt kebab krydderi
salt og peber

Bland alle ingredienser sammen i en skål og til den i køleskabet 1/2 times tid. Form farsen til små boller og steg dem på en pande med lidt olie.

Ingredienser til tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
1/2 løg
2 dl vand
tørret oregano
salt og peber

Start med at kom løg på panden i lidt olie. Derefter tilsættes hakkede tomater, tomatpure og vand. Bland det hele godt sammen og kom også oregano i - tilsidst smages til med salt og peber.

Pastaen koges som anvist på pakken og kommes i en dyb tallerken med tomatsauce og kødboller ovenpå. På toppen rives der lidt parmesanost :-)

- Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Knivskarp fortolkning af den gamle klassiker - fin detalje med ricottaen :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige præcis, og det er bare rigtig lækkert med ricottaen :-)!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...