På Amo's hjemmeside, kan i læse meget mere om de forskellige mel typer.
Ingredienser til boller (ca. 15 stk)
25 gram gær
1/2 liter vand
1 dl mælk (her kan man også sagtens bruge ymer)
1 spsk honning
3 dl Amo Vinjett Fuldkornsmel
9 dl Amo Vinjett Hvedemel
2 tsk groft salt
Start med at opløs gæren i vand og mælk. Derefter tilsættes honningen - dette røres også godt rundt. Salt tilsættes sammen med fuldkornsmel og det hele røres godt sammen. Tilsæt resten af melet og rør det godt ind i dejen, men sørg for, at den virker løs - der må ikke arbejdes for meget med den.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i 1-2 timer. Nogle gange er en enkelt time nok, men dejen tager på ingen måde skade af, at stå længere end de 2 timer. Dejen kunne sættes over om aftenen, og hæve til næste morgen.
Efter hævningen hældes dejen forsigtigt ud på et køkkenbord, som er drysset med mel. Dejen skal på ingen måde æltes! Brug en dejskraver og dej dejen i det ønskede antal portioner, som formes til kurvertbrød eller baguettes.
Bag dem med det samme ved 230 grader. Sæt en bredepande i bunden af ovnen med vand, så ovnen bliver fuld af damp. Når bollerne skal ind er det vigtigt at gøre det hurtigt, så dampen bliver inde i ovnen. Bag bollerne i ca. 14-16 min.
- Christine og Laura Læs mere »
Hvor længe kan de så holde sig i frysen :)?
SvarSletDer kan de nok ligge i 2-3 mrd ;-)
Slet