torsdag den 15. marts 2012

ÆGGEKAGE MED CHERRY TOMATER OG ARTISKOKKER

Som i nok kan fornemme er vi meget glade for æg og samtidig nemme retter. De dage vi er i fitness, er vi ofte sent hjemme og derfor er det dejligt med en aftensmad, der ikke kræver det hele store. I køleskabet havde vi lidt cherrytomater og artiskokker, som derfor også blev nydt på æggekagen. Æggene blev blandet med lidt mælk, salt og peber og derefter hældt på panden, hvor der blev rørt lidt i den. Da konsistensen var nogenlunde fast kom fyldet ovenpå og panden kom i ovnen i 10-15 min ved 200 grader. Vi synes det er smart at komme æggekagen i ovnen, for vi har tit problemer med at der længe ligger ægge-hvide/væske på toppen af kagen, og dette bages hurtigt i ovnen. Derudover bilder vi os selv ind at den hæver lidt og bliver mere luftig :-) Drys med friske basilikum blade og lidt revet parmasen og æggekagen er klar til servering med lækkert flute eller rugbrød.

Ingredienser til æggekage (2 pers.):
6 æg
1/2-1 dl mælk
Salt og peber
Lidt revet parmesan ost
Artiskok hjerter
Cherry tomater
Frisk basilikum til toppen

Bland æg, mælk, parmesan, salt og peber rigtig godt sammen i en skål - brug en gaffel til at få det pisket godt rundt. Varm en pande op med smør og hæld æggemassen udover. Rør lidt rundt i massen, og lad den blive tyk. Inden det bliver helt til scramble eggs fordeles ægge i et jævnt lag på panden. Kom cherry tomater og artiskokhjerter på toppen og put panden i ovnen i ca. 10-15 min ved 200 grader.
Drys med revet parmasan og spis!

- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...