Brunsviger (én stor bredepane):
70 gram gær
1 tsk vaniljesukker
70 gram sukker
2 æg
3 dl lunken mælk
125 gram smør
550 gram hvedemel
Lun mælken og opløs gæren heri i en skål. Tilsæt æg, vaniljepulver og sukker. Tilsæt smør og mel - ælt det hele til en ensartet og glat dej. Lad dejen hvile tildækket og lunt i ca. 20 min.
Når dejen har hævet rulles dejen ud til den passer i bredepanden. (ca. 40 x 40)
Fyld:
125 gram smør
200 gram brunfarin
1 tsk vaniljesukker
Bland alle ingredienserne sammen i en skål til en blød masse. Lav huller i dejen med fingrene, sørg for at lave dem rimelig dybe, så der kan flyde masser af fyld i. Hæld fyldet udover kagen og lad det efterhæve lunt i ca. 40 min.
Bag kagen i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 15 min.
Hvis man vil lave en kagekone, skæres den ud af kagen og derefter pyntes der med glasur og slik. Kagen der skæres fra kan lægges på en tallerken og gemmes :-)
- Christine og Laura Læs mere »
Endnu en gang mange tak for den fine kagekone :) Det var en kæmpe hjælp piger!
SvarSletDet var så lidt, vi er glade for at kunne hjælpe :-)! Hav en god fridag ;-)
SletHvor er den bare kær! Jeg elsker brunsviger, og close-up-billederne hvor man kan se snask, får mine tænder til at løbe i vand..
SvarSletHe He ja ik'! Samme her, der kan næsten ikke komme for meget snask på! :-)
SletÅha piger, jeg bagte også brunsviger i sidste uge - det er jo skønt! Jeg overvejer lidt at blogge om den en af de næste dage, men nu må vi se ;)
SvarSletSuperflot dekoreret må jeg sige (:
Kh Luise
http://sesamsesam.com/
Hej Luise. Mange tak - Brunsviger er nemlig bare så lækkert! Vi glæder os til at se din på din blog :-)
Slet