Ingredienser (giver ca. 12 stk):
Inspiration: makinglifedelicious
240 gram mel
3/4 tsk salt (hvis man godt kan lide de er salte kom 1 tsk salt i)
140 gram smør
145 gram brun farin
115 gram sukker
1 1/2 tsk vaniljepulver
1 æg
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
150 gram chokolade (bland fx mørk- og lyschokolade)
(evt 100 gram hakkede hasselnødder)
- Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
- Tilsæt æg og rør godt rundt igen
- Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel - rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
- Vend hakket chokolade og evt hakkede nødder i dejen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer)
- Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud* (hvis de ønskes store, så lad dem veje 85 gram hver og hvis de ønskes mellem lav dem 70 gram hver (man får 12 stk hvis man lader dem veje 70 gram hver, måske 13 hvis man ikke spiser noget af dejen :-)))
- Bag dem i ovnen ved 175 grader (over - undervarme) Store: Skal have 17 min, mellem skal have 16,5 min
- Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist - hvor de skal køle af i 10 min
- Tag derefter cookies'ne af og lad dem køle helt af på risten
* Jeg kunne have 6 stk på en bageplade
- Laura
Læs mere »
Hvor ser de fine og lækre ud! :)
SvarSletTusind tak Heidi, de var bare vildt lækre!! :)
SletUhh, det er vist de samme som dem jeg lavede for ikke så lang tid siden. De er bare så gode!
SvarSletEj hvor sjovt - de er mega gode ;-)!
SletKære Laura,
SvarSletHvor ser de indbydende lækre ud. Nu kan jeg ikke tænke på andet :-)
Kh Anne
Tak søde Anne. Har set at du også har nogle lækre cookies jeg må prøve ved lejlighed :-)!
SletTak for tirsdagshygge med smagsprøver på flere forskellige slags cookies, Laura :) Jeg vil gerne skrive under på, at de her virkelig ER verdens bedste cookies!
SvarSletSå lidt søde, Nelle! Giver gerne en omgang cookie-hygge igen ;-)!
SletVerdens bedste cookies-Det lyder lovende! Elsker selv at eksperimentere med især cookies, der er så mange tips og tricks :) Har også lige set en opskrift der udskifter smør med olie, det kunne også være interessant at prøve..
SvarSlet- Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk
Hehe ja! Det har jeg også set opskrifter med, det lyder spændende! De her var virkelig gode :)
SletMums, de ser så lækre ud.... Så blev jeg lige total kagesulten....ØV!!
SvarSletHehe, du skulle tage og lave dem ;-)!
SletSuper sej opskrift :)
SvarSletBliver jo nød til at tjekke om det nu er verdens bedste :D Det lover umiddelbar meget godt.
Ja det synes jeg også du skal tjekke - lad mig endelig vide hvad du synes om dem! :-)
SletJeg bagte dem i går, og de er virkelig gode :)
SvarSletForstår dog ikke helt hvorfor der skal natron i.
Er glade for du synes om dem! Det var egentlig fordi det stod i opskriften og så har jeg læst mig til at det gør noget ved holdbarheden og kan gøre skorpen ekstra sprød - så tænkte jeg ligeså godt kunne komme det i ;-)!
SletKan man godt mlxe det i hånden? :)
SvarSletmmh, det kan du nok godt, ville bruge et piskeris :-)! Bare så for at pisk smør og sukker godt sammen og ellers bare følg fremgangsmåden - er sikker på de nok skal smage godt! ;-)
SletDet er så ikkr iorden det der, de ser så super lækre ud :)
SvarSletLise
http://lisepaasu.blogspot.com
Hehe, du skulle prøve og lave dem, Lise - de er så lækre ;-)
SletDe blev bagt i går, og hold op hvor er de gode - Hopper på vognen og siger DE BEDSTE COOKIES :-)
SvarSletTak for en god opskrift.
Hehe hvor er du sød Trine. Dejligt at de også faldt i god jord hos dig ;-)
SletTusind tak!
Faldt over denne opskrift, da jeg ikke kunne finde den, jeg ellers bruger ... Heldigvis :) Super lækre! Tak!
SvarSletDet er vi glade for, at du synes, Charlotte :-) Vi er også selv helt vilde med dem!! :)
SletTak for en skøn opskrift! De er jo virkelig suveræn gode de her cookies! Dog hurtigt et flere timers projekt, når man kommer til at hakke for meget chokolade - men det er jo hvad der kan ske, ikk'? :D
SvarSletSelv tak, Louise - vi er glade for at du synes om dem :-) Hehe - kan man hakke for meget chokolade?? ;)
SletDe ser jo fantastiske ud :-). Ved I hvor længe de kan holde og hvordan man opbevarer dem bedst?
SvarSlet