søndag den 14. oktober 2012

JAMIE'S TÆRTE MED KARTOFFEL

På en eller anden mystisk måde, glemte Laura sin computer hjemme i DK. Det var ikke det værste der kunne ske, men alligevel er det den eneste af vores to computere der har photoshop og det betyder at vi ikke kan redigerer billederne hernede fra. Der er også nogle indlæg der bliver forsinket, da billederne nåede at blive lagt over på den glemte computer. Heldigvis har vi stadig Christine's computer, så vi kan uploade til bloggen ;-) Denne tærte er lavet for en del tid siden og var et indlæg, hvor billederne heldigvis var lagt ind på bloggen. Inspirationen stammer fra Jamie's kogebog, hvor vi har tilsat lidt andre ingredienser i tærten. I æggemassen i tærten er der tilsat moste kartofler, hvilket gør den ekstra god. Filodejen gør tærten rigtig sprød og er god til den bløde kartoffel/æggemasse. Fyldet kan selvfølgelig varieres og i denne tærte kom der chorizo pølse, tomater og forskelligt ost. Laura nyder allerede Sydney en masse og i dag har vi været nede ved Coogee Beach - vejret har været smadder lækkert og vi håber det bliver ved :-) Håber alt er vel i DK!

Ingredienser (1 tærte):
ca. 400 gram kartofler
3 æg
100 gram chorizo pølse
100 gram cherry tomater
2,5 dl mælk
50 gram revet gouda (eller anden ost)
50 gram revet parmesan
salt og peber
ca. 15-20 stk filodej (størrelse mellem) - afhænger af hvor stor formen er
smeltet smør
  1. Start med at skræl kartoflerne, hvis dette er nødvendigt. Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem til de er møre - husk at komme salt i vandet!
  2. I mens kartoflerne koger, kan filodejs-stykkerne gøres klar. I hvert fildojs-lag skal der være 5 stykker filodej, hvor der er penslet med smeltet smør imellem (brugte 4 x 5 til formen)
  3. Skær chorizo ud i mindre stykker og steg dem til de er sprøde på en pande, læg stykkerne op på en tallerken med køkkenrulle
  4. Fordel filodejen i en penslet tærteform og lad lidt af dejen hænge udover kanten
  5. Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra, mos dem derefter og bland dem sammen med ost, æg og mælk
  6. Skær cherry tomater ud i kvarte og vend også dem rundt i blandingen (gem lidt til toppen)
  7. Krydr med lidt salt og peber og hæld blandingen på tærtebunden, kom de sidste tomater på toppen
  8. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min, lad den derefter hvile i 10 min

- Laura
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. Det var vel nok en god ide med filodej og moste kartofler i. Tak for tippet. God inspiration som altid. :-)
    Hyg jer dernede i varmen og tak for de fantastiske billeder af sol og strand. Send lige lidt godt vejr herop til os der har grumset grå søndag med regnvejr....rigtigt....bagevejr :-)
    P.S.: Husk at der i DK er Den Store Bagedag d. 18.10. Vi regner jo med at I deltager? ;-)

    Mange hilsner
    Gitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Synes også det var en rigtig god idé ;-)
      Hvor er du sød Gitte, vi prøver at sende lidt sol til DK!
      Vi har været inde og læse til om bagedagen og vi kan se at det er bedsteforældre-klassikere, der er temaet. Laura må tage revanche når hun kommer hjem, da vi ikke lige har taget de gamle kogebøger med herned :-)

      Sol hilsner fra Laura og Christine

      Slet
  2. åååh hvor ser den altså god ud. Jeg elsker Jamies tærter, og specielt det, at han bruger filodej - jeg ELSKER filodej ;) Der er bare noget helt specielt over den tynd sprøde dej. MUMS :)

    Dejlige billeder og dejlig inspiration som altid ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det gør jeg også! Og filodej som tærtebund er faktisk virkelig smart! ;-)

      Slet
  3. Mmm, den tærte skal da vist prøves, ret lækkert med de moste kartofler :)
    Nu I mangler photoshop, kan i bruge dette program, det kræver kun internet; http://www.louiogbearnaisen.dk/2012/08/photo-newbies-sadan-slipper-du-uden-om-photoshop.html.

    Mange hilsner

    Louise

    SvarSlet
  4. Ja, ægge-massen bliver ekstra mættende med kartofler i - og bestemt ikke dårligere!
    Tusind tak for det Louise - det vil vi helt sikkert kigge på ;-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...