Ingredienser (1 tærte):
ca. 400 gram kartofler
3 æg
100 gram chorizo pølse
100 gram cherry tomater
2,5 dl mælk
50 gram revet gouda (eller anden ost)
50 gram revet parmesan
salt og peber
ca. 15-20 stk filodej (størrelse mellem) - afhænger af hvor stor formen er
smeltet smør
- Start med at skræl kartoflerne, hvis dette er nødvendigt. Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem til de er møre - husk at komme salt i vandet!
- I mens kartoflerne koger, kan filodejs-stykkerne gøres klar. I hvert fildojs-lag skal der være 5 stykker filodej, hvor der er penslet med smeltet smør imellem (brugte 4 x 5 til formen)
- Skær chorizo ud i mindre stykker og steg dem til de er sprøde på en pande, læg stykkerne op på en tallerken med køkkenrulle
- Fordel filodejen i en penslet tærteform og lad lidt af dejen hænge udover kanten
- Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra, mos dem derefter og bland dem sammen med ost, æg og mælk
- Skær cherry tomater ud i kvarte og vend også dem rundt i blandingen (gem lidt til toppen)
- Krydr med lidt salt og peber og hæld blandingen på tærtebunden, kom de sidste tomater på toppen
- Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min, lad den derefter hvile i 10 min
- Laura Læs mere »
Det var vel nok en god ide med filodej og moste kartofler i. Tak for tippet. God inspiration som altid. :-)
SvarSletHyg jer dernede i varmen og tak for de fantastiske billeder af sol og strand. Send lige lidt godt vejr herop til os der har grumset grå søndag med regnvejr....rigtigt....bagevejr :-)
P.S.: Husk at der i DK er Den Store Bagedag d. 18.10. Vi regner jo med at I deltager? ;-)
Mange hilsner
Gitte
Synes også det var en rigtig god idé ;-)
SletHvor er du sød Gitte, vi prøver at sende lidt sol til DK!
Vi har været inde og læse til om bagedagen og vi kan se at det er bedsteforældre-klassikere, der er temaet. Laura må tage revanche når hun kommer hjem, da vi ikke lige har taget de gamle kogebøger med herned :-)
Sol hilsner fra Laura og Christine
åååh hvor ser den altså god ud. Jeg elsker Jamies tærter, og specielt det, at han bruger filodej - jeg ELSKER filodej ;) Der er bare noget helt specielt over den tynd sprøde dej. MUMS :)
SvarSletDejlige billeder og dejlig inspiration som altid ;)
Ja, det gør jeg også! Og filodej som tærtebund er faktisk virkelig smart! ;-)
SletMmm, den tærte skal da vist prøves, ret lækkert med de moste kartofler :)
SvarSletNu I mangler photoshop, kan i bruge dette program, det kræver kun internet; http://www.louiogbearnaisen.dk/2012/08/photo-newbies-sadan-slipper-du-uden-om-photoshop.html.
Mange hilsner
Louise
Ja, ægge-massen bliver ekstra mættende med kartofler i - og bestemt ikke dårligere!
SvarSletTusind tak for det Louise - det vil vi helt sikkert kigge på ;-)