- Christine og Laura
Ingredienser til red velvet cupcakes (giver ca. 15 stk):
2 store rødbeder
2 æg
1 dl kærnemælk
1 dl rapsolie
1250 gram smeltet smør
3 dl sukker
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kakao
Ingredienser til frosting:
100 gram friskost natural
250 gram mascarpone
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
Ingredienser til mini hjerter:
Marcipan
Flomelis
Lidt rødbedesaft (fra de to rødbeder)
Først laves dejen. Start med at skræl og riv rødbederne fint. Æg og smør piskes luftig i en skål. Rør rødbederne, olie og kærnemælk i. Tilsæt bagepulver, vaniljesukker og kakao og sørg for at det bliver blandet godt rundt. Tilsidst tilsættes mel - tilsæt det én dl ad gangen.
Hæld dejen op i cupcakes forme, ca. 3/4 op, sørg for at komme lige meget dej i alle formene.
Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Lad cupcakes'ne køle helt af på en rist. Imens de køler af, kan frostingen laves. Rør friskost natural, mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Put den i en sprøjte pose, og kom forsigtigt frostingen på cupcakes'ne i en cirkel - start udefra og bevæg dig indad, så kommer det til at blive pænest :-).
De små hjerter kan også sagtens nå at blive lavet, mens cupcakes'ne køler helt af. Tag et stykke marcipan og ælt flormelis ind i det, indtil det ikke er klistret længere. Ælt også lidt af rødbede saften ind i marcipanen, indtil man synes den har den rette farve. Her kan man også godt bruge normal rød frugtfarve, hvis man vil det. Rul marcipanen ud med en kagerulle - den skal ikke rulles for tynd. Tag en hjerte-udstikker og udstik de smukke hjerter. Jeg har for nylig købt udstikkere på denne side.
Drys dem over cupcakes'ne og riv evt. også med lidt chokolade.
Hej piger.
SvarSletLidt et tosset spørgsmål, men hvor er papirsformene fra? Jeg kan altid kun finde sådan nogle små nogle..
Forresten, så blev brødet bare hammer godt, tak for opskriften, Laura ;)
Knus Louise
Hej Louise!
SletHehe, vi har fundet dem på denne hjemmesiden :
http://specialkoebmanden.dk/
Det lyder rigtig godt med brødet ;-) kan være vi også skal prøve at lave det!
Knus Laura
Hvor meget smør skal der i ? Der står i opskriften at æg og smør piskes luftigt, men der er ikke nævnt mængde på smør under ingredienserne.
SvarSletDet er et rigtig godt spørgsmål, det beklager vi at vi har glemt at skrive. Jeg har rettet det nu og skrev ca. 125 gram smeltet smør - vi kan simpelthen ikke huske om det præcis var det, men det er tæt på. Hvis du synes den bliver for flydende, så kom lidt mere mel i :)
Slet