Dette er den bedste chili man selv kan lave - synes vi hvert fald :-). Vi har døbt den "Glenn's Chili", da det er vores onkel fra USA opskriften kommer fra. Efter gymnasiet boede vi ved vores moster og onkel i tre måneder. De bor i Oregon i USA. Da vi første gang fik serveret denne ret, vidste vi, at det helt sikkert var en opskrift, der skulle med hjem. Chili eller chili con carne er en lækker ret til de lidt koldere dage, som selvom den er rigtig lækker, faktisk er ret simpel. Vi serverer altid vores til ris med creme fraiche og revet ost på toppen - MUMS! Man kan nemt lave en stor portion af denne ret, og så bare fryse den ned. Jo længere den står og simre, jo bedre bliver den.
- Christine og Laura
Ingredienser til "Glenns's Chili"
600 gram hakket oksekød
1 1/2 stort løg
2 store fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
1 tsk oregano
1/2 tsk cayenne peber
Lidt under 1 spsk chili pulver
1 spsk tørret basilikum
1 dåse chili bønner
1 dåse kidney bønner
Salt og peber
Først sauteres kød og løg i olivenolie på en pande. Derefter tilsættes de hakkede tomater og alle krydderierne. Lad det koge i ca. 10 min.
Tilsæt derefter bønner og lad det koge i en time (rigtig gerne længere tid!)
Smag til med salt og peber. Kog ris som anvist på pakken.
Kom den kogte ris i en skål, derefter chili og på toppen lidt revet ost og creme fraiche.
- Christine og Laura
Læs mere »
Mums hvor ser det lækkert ud :)
SvarSletHej Sofie. Den smager bare så godt :-)
Slet600 kg oksekød? - så er der da vist mad til et par dage ;O)
SvarSletHe he ja, den tager ikke skade af at ligge lidt i fryseren ;-)!
SletJeg har først set nu, at der står 600 kg, pinligt!! Men det skulle selvfølgelig have været 600 gram, hehe
SletDen ser rigtig god ud. Jeg elsker også selv chili og laver det selv ganske ofte. Hvis I har lyst til lidt inspiration til næste gang kan i tage et kig på bloggen.
SvarSletm.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/2012/02/chili-con-carne-med-mangosalsa-og.html
Hej Ulrik!
SletDet er altid lækkert at have lidt i fryseren! Hvor lyder det lækkert, og vi elsker mango - det skal da helt sikkert prøves næste gang! Tak for tippet :-)