torsdag den 9. februar 2012

FRU MØLLERS KNÆKBRØD

Siden vi fik opskriften på disse knækbrød, fra fru Møllers Mølleri, har vi haft lyst til at lave dem. Knækbrødene minder egentlig lidt om dem vi har lavet før, men i de her skal der også kærnemælk, udover vand og olie. Knækbrødene er en rigtig god snack til madpakken, til de lange dage - eller til en eftermiddags (oste)mad med en kop the. Det er noget der altid bliver spist rigtig hurtigt hjemme ved os, fordi de bare smager så godt. Derfor plejer vi også at lave en rimelig stor portion, når vi laver dem. Det gode ved knækbrød er, at det ikke er så vigtigt, at få præcise mængder i, af de forskellige kerner- hvis man ikke har alle kerner, tilsætter man bare lidt ekstra af noget af det man har, de skal helt sikkert nok blive gode alligevel :-)

- Christine og Laura

Ingredienser til Fru Møllers knækbrød:
1 dl havregryn
1 dl sort sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2 dl hvedemel
1 dl kamut fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 dl kærnemælk
1 dl vand
1 dl rapsolie

Først skal havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, mel, bagepulver og salt blandes sammen i en skål. Til skålen skal der tilsættes vand, kærnemælk og olie og det hele røres godt sammen. - Her skal 'dejen' have en klistret konsistens.

Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå. Rul dejen ud mellem de to stykke bagepapir (kan gøres med håndfladerne eller en kagerulle). Læg bagepapiret over på en bageplade og fjern det øverste lag. - gør det samme med den anden halvdel af dejen.
Skær dejen ud i firkanter med en pizzaskærer

Bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader


- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...