- Christine og Laura
Ingredienser til pastadej (ca. 13 stk.):
2 æg
175 gram durummel + lidt ekstra til udruldning
Start med at hæld mel ud på et bord. Lav en fordybning i melen og slå de to æg ud heri. Ælt de to ting rigtig godt sammen. Den skal æltes i 3-5 minutter indtil den er fast. Dejen pakkes ind i husholdningsfilm og lægges på køl i ca. 30 minutter.
Ingredienser til svampefyld:
150 gram svampe (her kan man bruge champignoner, portobello andre)
1/2 løg
1 fed hvidløg
100 gram ricotta
salt og peber
lidt citronsaft
Rens svampene og hak dem groft. Hak også løg og hvidløg. Svits alle tre ting sammen i olie på en pande - lad dem stå indtil svampene er brune og møre. Læg lidt svampe til side, som kan bruges til at anrette tallerkenen med. Blend svampe, lød og hvidløg i en minihakker med ricotta. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Efter de 30 min tages pastadejen ud af køleskabet. Den deles i 2 stykker. Læg det ene på køl igen, indtil første dej-klump er brugt. Brug en pastamaskinen til at få dejen tynd. Dejen skal igennem den næsttyndeste tykkelse på maskinen. Drys med mel under udrulningen, så den ikke klæber til maskinen.
Skær den udrullede pastadej ud i 10 cm. brede baner (kommer an på hvor store man vil have sine raviolier - man kan sagtens lave dem mindre). Læg små bunker af svampefyldet og pensl med lidt vand imellem og langs med fyldet. Nu lægges den anden bane dej løst hen over fyldet - den skal ikke ligge for stramt. Tryk dejen ned mellem fyldet og i siderne, sørg for at der ikke er for meget luft rundt om fyldet.
Skær dejen til, der skal helst være dej omkring fyldet. Tag hver ravioli op og tryk hele vejen rundt i kanten, så den er lukket ordentlig.
De færdige raviolier lægges på et fad med et rent viskestykke imellem, så de ikke klumper sammen.
Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt rigeligt med salt. Kog raviolierne til dejen er al dente, vores fik ca. 4-5 minutter. Tag forsigtigt raviolierne op med en hulske.
Server raviolierne i en dyb tallerken. Drys med lidt lækkert olivenolie, stegte svampe, frisk basilikum og parmesan.
Retten kan sagtens fungerer som en forret, med 2-3 raviolier til hver person.
- Christine og Laura
Ingen kommentarer:
Send en kommentar