Vi havde en pose kartofler liggende og ville prøve at bruge dem til hjemmelavede pommes frites. Det er faktisk ikke så svært. Vi valgte ikke at tilsætte så meget olie, og de smagte meget bedre end hvad man ellers kan finde som fastfood og i fryseposer. Det er en god idé at skære dem forholdsvis tynde så man får den bløde konsistens i midten med den sprøde kant. Serveres som tilbehør til et lækkert stykke kød eller hvad man lyster. Og gerne med en lækker chili-mayo som dyppelse.
- Laura og Christine
Ingredienser til 3 pers. som tilbehør:
10 mellem store kartofler
Olie
Frisk hakket basilikum
1 liter vand
1 spsk hvidvinseddike
1 1/2 spsk salt
Skræl kartoflerne og skær dem først i forholdsvis tynde skiver og derefter i stave. Læg dem i en blanding af vand, eddike og salt, så de er dækket, i 20 min. således at stivelsen kan trækkes ud. Put dem i en bradepande, hæld lidt olie over og drys med salt. Bag i ovnen i 20 min. ved 250 grader. Sæt den evt. på gril de sidste 5 min. (vi havde den på 300 grader ved lille gril).
Serveres som tilbehør gerne med en lækker chili-mayo :-)
- Laura og Christine
Læs mere »
Har I en opskrift på en god chili-mayo? (:
SvarSletHejsa!
Sletja det har vi:
Ingredienser til chilimayo (en mellem skål):
1 rød chili (med kerner)
1 fed hvidløg
3 1/2 dl miracle whip
2 spsk ketchup
Salt og peber
Lidt citron saft
Hak chilien fint og bland alle ingredienserne sammen.
Mvh Christine og Laura
Prøv hjemmelavede fich & chips det smager mums.
SvarSletHej Greenmom, det lyder super lækkert - tak for tippet ;-)
Slet