søndag den 5. februar 2012

GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER MED CREME OG REMONCE

Fastelavn nærmer sig - faktisk helt præcist den 19 februar! Og dertil hører selvfølgelig ægte gammeldags fastelavnsboller (måske vi er i lidt god tid). Nu skriver vi ægte gammeldags fastelavnsboller for med det mener vi denne lækre svampede bolle, der har fyld af creme, marcipan, syltetøj eller f.eks. nougat, netop som dem vi har prøvet at lave. De "vandbaggelses"-agtige andre fastelavnsboller fyldt med nærmest dobbelt flødeskum og creme ift. dej er for vores vedkommende fuldstændig uspiselige - men det er jo heldigvis smag og behag :-). Derfor blev det altså disse med med creme og remonce, inspiration fra Meyers fastelavnsboller - dog med lidt ændring i nogle mængder. Og ja de var bare super super lækre - pyntet med chokolade glasur!

- Laura og Christine


Ingredienser til ca. 32 stk.

500 g. hvedemel
150 g. kammut fuldkornshvedemel
120 g. smeltet smør
1 pakke gær
2 dl. mælk
2 æg
1 tsk. salt
30 g. sukker

Lun mælken en smule og opløs gæren i. Bland mel og smør i en skål.
Pisk ægget med salt og sukker og bland det med mælken. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen, og dæk den til med et viskestykke, sæt den til hævning i ca. 1 time.

I mens dejen hæver kan man passende starte på ens fyld. Vi lavede både en kagecreme og en remonce og puttede begge ting i fastelavnsbollerne. Mængderne er en smule store og man kan sagtens lave dem lidt mindre, specielt hvis man ikke både ønsker creme og remonce i bollerne. Start med cremen, således at den kan nå at køle af.

Creme:
Vanilje, kornene fra 1 vaniljestang
2 æg
30 g. sukker
4 spsk. maizena
5 dl mælk

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem sammen med lidt af sukkeret, således at kornene kan skille sig fra hinaden (et tip fra Mette Blomsterberg). Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen. Varm mælken til lige under kogepunktet (sådan ca.) og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens der piskes til cremen bliver tyk. Lad den køle af inden brug.

Remonce:
170 g sukker
170 g. marcipan
150 g. blødt smør

Mos med hænderne alle ingredienser godt sammen til en ens masse.

Efter hævning æltes dejen hurtigt igennem og deles i to stykker. Hvert stykke rulles ud til ca 1/2 cm. tyk plade, hvorefter den skæres i 16 lige store nogenlunde kvadratiske stykker. På hvert stykke lægges creme og remonce.

  

Til at samle bollerne skal de fire hjørner foldes ind og over fyldet, alle sider samles godt og boller bliver rundt. Sørg for at det hele er trykket godt sammen, så fyldet ikke løber ud når de bages. Lad bollerne hæve yderligere til ca. dobbelt størrelse, pensl dem med vand og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.


- Laura og Christine
Læs mere »

3 kommentarer:

  1. Wow! Ser gode ud - dem skal jeg lave :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De smager så godt! Du må gerne skrive hvordan det er gået :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...