- Christine og Laura
Ingredienser til dobbelt chokolade scones (ca. 16 stk.)
6 dl koldt vand
20 gram gær
1 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
2 spsk rapsolie
350 kamut-fuldkornsmel (kan erstattes af en tilsvarende mængde groft speltmel, fuldkornsmel, fuldkornsølandshvede eller gramhamsmel)
400 gram hvedemel
180 gram chokolade (vi tog 50/50 af hvid og mørk chokolade)
1 æg til pensling.
Dag 1:
Start med at hæld vandet i en skål. Kom gør, sukker, salt og olie i og rør det sammen. Derefter tilsættes kamut-mel og det røres godt ud i blandingen. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen. Rør i dejen i ca. 10 min.
Hak chokoladen groft og ælt det ind i dejen, som gerne skulle være fugtig og våd. Læg et klæde over skålen, og lad dejen hæve et køligt sted natten over - mindst i 10 timer.


Vi er helt sikre på, at disse boller også vil være rigtig gode som morgen boller, hvis man ikke tager chokoladen i. Det passer perfekt med, at man kan sætte dejen over aftenen før, og bage bollerne om morgenen.
Dag 2:
Vælt dejen ud på en meldrysset bord og form dejen til boller. Læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir. Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
Perfekt med smør til en kop chai-te
- Christine og Laura Læs mere »
Uha, hvor ser de bare gode ud! Det kan være, de skal prøves i weekenden, og så bliver brød bare så godt, når det langtidshæver.
SvarSletSikke flotte billeder! :)
Hej Smølfine. Mange tak, de er også super gode, specielt med lidt smør! ;-)
Slet