torsdag den 23. februar 2012

OVNBAGT LAKS MED PESTO

I aftes var det fiske-aften og vi ville lave noget laks. Det blev til laksefileter smurt med pesto og chili/hvidløgs pasta serveret med fuldkornspasta og en sauce på madlavningsfløde, peber og forårsløg.  Retten tog ikke mere end 30 min, og mens laksen var i ovnen, blev saucen lavet klar. Meget nem og lækker ret, der sagtens kan bruges som fest måltid - så lækkert smagte det i hvert fald. Vi har før prøvet at lave laks med pesto og hytteost, som også klart kan anbefales. Riv evt. lidt citronskal over - det er også godt til fisk. Vi var heldige at denne laks blev tilberedt perfekt, det er ikke altid nemt ift. tykkelse på fileterne, men de her var super saftige. Så hvis jeres laks har nogenlunde samme størrelse så giv den 15 min. i en forvarmet 200 grader varm ovn.

- Laura og Christine

Ingredienser:

2 stk.'s laksefilet
1/4 porre
3 tsk pesto
1 tsk chili/hvidløg pasta
Salt og peber

Pasta til 2 pers. - koges efter anvisning på pakken. Vi valgte at bruge fuldkorns penne.

1 karton milda madlavningsfløde 4 %
1 snack peber
1 forårsløg
Lidt hvidvin eller cava - ikke nødvendigt, vi havde bare en lille slat i køleskabet
Krydret med salt, citronpeber og paprika

Læg laksefileterne i et ovnfast fad og smør dem med pesto og chili/hvidløgs pastaen. Drys med porre og krydr' med salt og peber. Put det i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min (kan variere lidt ift. tykkelse, men vores var perfekte efter 15).

Kog pastaen og lav saucen imens. Put forårsløg og peber, eller lidt porre, på panden og steg det en smule. Hæld hvidvinen over og lad det koge ind. Hæld derefter madlavningsfløden over og lad det koge op igen. Smag til med paprika, salt og peber.

- Laura og Christine
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...