tirsdag den 14. februar 2012

STJERNESKUD Á LA TWIN FOOD

I weekenden har vi været på arbejde, hvor vi blev inspireret til denne ret. Vi arbejder på en restaurant, hvor der bliver serveret gode danske retter. Alt fra en sildetallerken til stjerneskud til pariserbøf og æggekage. Hvis man er til gode tradtionelle danske retter, er det helt sikkert et sted, man skal besøge :-). Vi valgte at lave et lidt simplere stjerneskud end normalt. Den dampede- og stegte fiskefilet, lagde vi oven på et stykke rugbrød og på toppen kom vi rigeligt med rejer - vi elsker rejer, og har gjort det siden vi var helt små! Da vi ikke havde noget kaviar, kom det ikke på. For at gøre det lidt mere lækkert, lavede vi en dressing, som vi smurte på rugbrødet, og som vi også hældte udover rejerne. Det hele smagte virkelig godt sammen.

- Christine og Laura

Ingredienser til stjeneskud ala' Twin Food (til 2 pers.):
4 rødspættefilteter
1 æg
2 spsk mel
rasp
1 dl hvidvin
1 dl vand
saft fra 1/2 citron
salt

Ingredienser til dressing
1 dl creme fraiche
1 spsk philadelphia
1 spsk mayo
3 syltede hakkede agurker
salt og peber

Start med at lave de dampede fileter. Dette gøres ved, at bringe hvidvin, citronsaft og vand i kog på en pande, drys salt på to af filetterne og damp dem på panden med låg på i 3-4 minutter ved jævn varme. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
Lav derefter den stegte fillet. Kom fileten ned i en skål, hvor mel og æg er blandet sammen. Derefter kommes fileten over i en ny skål, kun med rasp. - Dette gøres med de sidste to fileter. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de er blevet flotte gyldne på begge sider.

Alle ingredienser til dressingen blandes sammen.

- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...