Ingredienser (giver ca. 1 liter):
170 gram sukker
4 æggeblommer
300 ml mælk
250 ml fløde
2-3 tsk instant kaffe (alt efter smag)
60 + 70 gram hasselnødder
- Start med at bage hasselnødderne i ovnen ved 190 grader i ca. 10 min - hold øje med at de ikke brænder på - skallen skal 'løfte' sig lidt fra nødderne
- Gnid skallen af nødderne
- Tag de bagte nødder og mal dem fint i en kaffekværn - det skulle gerne blive en blød konsistens, som ikke er alt for tør
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål
- Tilsæt mælk lidt efter lidt
- Kom de 60 gram meget fint malede hasselnødder i mælkeblandingen. Man kan tage lidt i ad gangen og stoppe når man synes smagen er god. Jeg synes den var perfekt efter de 60 gram
- Kom også kaffe i - opløs det i lidt mælk inden til kommes i blandingen. Smag til efter hver tsk der tilsættes
- Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den i mælke-blandingen
- Hæld massen på en ismaskine
- Imens isen kører på maskinen, kan de sidste 70 gram hasselnødder hakkes fint
- Tilsæt dem til isen lige inden den er kørt færdig på maskinen
- Når isen er kørt færdig hældes den på en frysevenlig beholder. Lad den stå i fryseren i et par timer
- Laura
Uhm hvor lækkert! Jeg kan spise is hele året rundt, og om vinteren især i varm kakao :-) dejligt med kaffe og ristede hasselnødder, det lyder virkelig som en vinder! Og lækker servering. Tusind tak for opskriften og ha en dejlig weekend!
SvarSletSamme her - det lyder meget lækkert med is i varm kakao, heh! Kaffe og hasselnød er virkelig gode sammen. Du må også have en dejlig weekend! :)
SletSikke en fin opskrift:) tror du ikke at man kan bruge rigtig kaffe hvis man brygger kaffen på mælken?
SvarSletEllers en rIgtig god opskrift:)
God weekend
Mange tak! Jo, tror sagtens at man kan lave et espresso shot - lade det køle af - og tilsætte lidt ad gangen indtil smagen er god. Smart at man kan brygge kaffe på mælk, det var jeg ikke klar over, men nok en rigtig god idé til denne opskrift :)!
SletOgså god weekend til dig!
Uhmmmm..
SvarSletMEGA uhhmmm :)
SletMums siger jeg bare...!
SvarSletDen var ret lækker, SImone ;)!
SletJA TAK! For pokker, Laura. Den ser himmelsk ud! Og så fin anretning. Hvor er kopperne fra? :)
SvarSletTusind tak, Maja! Du kan tro den også var lækker :)! Er faktisk ikke helt sikker på hvor kopperne er fra, men mener det er en dåbsgave Christine og jeg har fået da vi blev døbt :)!
SletDet her er måske et lidt dumt spørgsmål, men hvis ikke man ejer en ismaskine, kan man så lave isen på den anden måde? :)
SvarSletJo det kan du godt, men det er muligt at den bliver lidt krystalliseret. Når alt er blandet sammen kan du komme den i en frysevenlig beholder og røre grundigt i massen hver 30 min i 3-4 timer :-)!
SletLyder rigtig lækkert!
SvarSletMen tror du at denne is ville fungere med den opskrift som du har på den nemme blåbær is -altså med græsk yoghurt- ? :)
Hej Ellen Marie!
SletUhh jeg er ikke sikker på det - men altså man kan jo altid prøve!? Tror helt sikker den vil smage bedst med fløde/mælk ;-)!