For lidt tid siden lavede jeg denne lækre og svampede gulerodskage. Den blev lavet i forbindelse med, at min kæreste fik nogle venner på besøg til Moules Frites. Jeg synes der skulle være lidt lækkert til dessert. Opskriften på kagen stammer fra en studie-veninde. Hun har haft den med til holdet et par gange og den smagte bare SÅ godt - derfor spurgte jeg selvfølgelig om opskriften. Jeg lavede få ændringer i opskriften, bl.a erstattede jeg lidt olie med mælk. Jeg er kæmpe fan af frostingen på denne kage og kunne næsten spise den med en ske :-). For at give frostingen et friskt pust tilsatte jeg lidt citron skal. Jeg gav med vilje kagen en anelse i underkanten, da jeg godt kan lide at den er lidt klistret i det. Kagen er, efter min mening, en af de bedste og egner sig godt til en god kop kaffe/the.
Ingredienser (giver 1 springform):
Dej
1 1/2 dl olie
1/2 dl mælk
250 gram brun farin
357 gram gulerødder (ca. 3 stk)
257 gram mel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1/2 tsk natron
4 æg
- Riv gulerødder groft
- Pisk æg og brun farin sammen
- Tilsæt olie og mælk
- Bland vaniljepulver, kanel, natron og bagepulver i massen
- Tilsæt mel
- Vend de revne gulerødder i dejen - kom den i en smurt springform
- Bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time (måske lidt mere) - tjek med en spids genstand om kagen er færdig
- Lad kagen køle af og lav imens frosting
Frosting
200 gram flødeost
125 gram smør
250 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
Skal af 1/2-1 citron
- Pisk flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen
- Smag til med skal af en citron
- Fordel frosting over den afkølede kage
- Laura
Læs mere »
Jeg elsker gulerødskage og hvor ser denne her bare mega lækker og svampet ud! :)
SvarSletDu kan tro den også var god, Line! Klart en anbefaler herfra! :)
SletThank you! I'll check your blog right away :-)!
SvarSletHold nu op hvor ser den lækker ud. Kan være den skal laves til de gæster der kommer i weekenden, er nemlig også selv helt vild med gulerødskage :)
SvarSletDet lyder som en god idé synes jeg, er sikker på du vil elske denne :) Hav en dejlig dag!
SletHvor ser den god ud, mine tænder løber helt i vand, det er hundrede år siden, jeg har smagt sådan en, selvom det er noget nær min yndlingskage (:
SvarSlet- Anne
Hehe, samme her! Man går simpelthen aldrig galt i byen med denne kage . den er bare så lækker! :)
SletHav en dejlig dag
Hvor stor en springform bruger du?
SvarSletVh M
Hej Mette! Bunden er 22 cm :-)
SletDen ser virkelig lækker og godt svampet ud :) Tænkte hvilken olie du mon bruger i kagen?
SvarSletOg det er lige sådan den er ;-)! Jeg mener at jeg brugte raspolie, det har ikke den store 'smag' :-)
SletDer kunne godt have været lidt mindre flormelis i frostingen, og evt lidt citronsaft, den bliver nemlig meget sød.
SvarSletMen ellers super lækker kage :)
Hejsa! Det kan du have helt ret i - det kommer lidt an på konsistensen man vil have og smag - så man smager den selvfølgelig bare til med citronskal/saft, hvis man synes det mangler :-)
Slet