Ingredienser (giver 2 små pizzaer eller 1 stor):
Pizza-dej
5 gram gær
1,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
100 gram hvedemel
50 gram grahamsmel
30 gram rugmel
Fyld
1 mellem rødbede
2 gulerødder
1 pastinak
4-5 små kartofler
1 tsk chili/hvidløg pasta
3 spsk olie
1 spsk god mayo
1 pakke mozzarella
lidt feldsalat
- Dej: Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne (mel lidt ad gangen til konsistensen er god)- brug evt. en røremaskine til at få æltet dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i alt fra 1 time til 12 timer
- Fyld: Skær rødbeder, gulerødder, pastinak og kartofler i tynde skiver. Sæt en gryde over med vand og lad det koge. Kom alle tingene i UNDTAGEN rødbeder (ellers bliver alt rødt). Kog dem 2-4 min. Tag pastinak, gulerødder og kartofler og ad gryden og gør det samme med rødbederne
- Del dejen i to lige store klumper og rul dem tyndt ud
- Bland chili/hvidløg pasta med olie og smør det på den ene bund og mayo på den anden
- Fordel de kogte rodfrugter på pizza bundene og kom mozzarella på toppen
- Bag pizzaerne ved 250 grader i 12-13 minutter - tjek at osten er gylden og bunden er sprød
- Pynt med lidt feldsalat og saltflager
- Laura
Åh wauw hvor ser den pizza lækker ud! Mmm ...
SvarSletDen var virkelig lækker Julie ;)!
SletHold nu op hvor ser der bare god ud! Den skal helt klart prøves! :)
SvarSletRodfrugter er faktisk virkelig godt på pizza, heh!
SletJeg elsker rodfrugter, så denne skal da prøves. Den ser super lækker ud, specielt bunden!
SvarSletSå må det her være en pizza lige for dig, Rikke. Bunden var virkelig god, jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en bund der var så god :)!
Slet