Ingredienser (ca. 10 stk):
Gær på størrelse med en ært
7 dl vand
120 gram grahramsmel
1 1/2 spsk honning
8 gram salt
640 gram hvedemel
Til toppen: 1 æg, hørfrø, solsikkekerne og græskerkerner
- Laura
Læs mere »
Til toppen: 1 æg, hørfrø, solsikkekerne og græskerkerner
- Opløs gær i vand
- Tilsæt honning og salt
- Tilsæt mel og rør dejen godt sammen - evt på en røremaskine
- I skålen æltes dejen rigtig godt sammen. Sørg for at stræk dejen ud og derefter vend den indover den resterende dej - på denne må får man så meget luft i dejen som muligt. Ælt på denne måde i ca 10 min indtil dejen er super smidig
- Lad den hæve i skålen i køleskabet natten over
- Drys mel på et bord og vend dejen ud - del dejen i 10 lige store klumper
- Når stjernebollerne skal laves, skal man først have en rund bolle, derefter tager man et kort fra sin pung (sørg for det er gjort grundigt rent) og med den korte side laves der 3 markerede steger i dejen. De skal gå hele vejen igennem dejen. Tag bollen op og vend vrangen ud og du har en fin stjerne :-)!
- Hvis det er for besværligt med stjernerne laves 10 runde boller
- Pensl med æg og drys med en kerner
- Bag bollerne ved 220 grader i ca. 15-17 min
- Laura
Hvor er de fine :)
SvarSletTusind tak Marie! :-) Hav en god weekend!
SletWauw hvor er de smukke! Jeg så godt det lille trick og der virkeligt noget for udseendet. De ser altså også fantastiske luftige og lyder vildt dejlig. Den opskrift blir da lige bookmarked! Tusind tak for en stjernegod opskrift og god food festival, samt dejlig weekend
SvarSletHehe, hvis de både ser flotte ud og smager godt er det jo perfekt! ;) Tusind tak, du må også have en dejlig weekend!
SletHvor er de bedårende - bliver helt nostalgisk - de minder mig simpelthen sådan om, dengang jeg var barn og bagte boller med min mor, og havde en hær af udstiks-forme at kreere dukke-boller med til theselskab, i stjerner, hjerter og hvad ved jeg.
SvarSlet- Anne
Ej hvor hyggeligt med udstikkere, har jeg slet ikke tænkt på, men det kan man da også sagtens bruge - god idé ;-)!
SletEj hvor er de fine. Sikke en smart måde at få lidt sjovere boller! Skal helt sikkert prøves. Opskriften lyder også rigtig god!
SvarSletJa nemlig, og når man lige har prøvet det en gang, er det smadder nemt! :)
SletJeres boller ser rigtig gode ud,
SvarSletJeg så også tricket i "bagedysten" på DR og skal da helt klart også prøve den metode snart.
Tusind tak Kristina! Glæder mig til at se dine :-)
SletYndlingsbollerne her hjem er af den salgs hvor dejen laves om aftenen smides i køleskabet, og op på en plade med to skeer næste morgen - nybagte boller om morgenen, ingen fingre i dejen og virkelig virkelig god smag. Det er uden tvivl den opskrift jeg har givet væk flest gange!
SvarSletDet var også sådan en opskrift der var min yndlings inden denne. Det er bare rart når man slipper for at få fingrene i dejen ;-) Tak fordi du gider dele den!
SletJeg er helt vild med stjerneformen! Sidder her og har umådeligt meget lyst til at hoppe i køkkenet og prøve det af! SMUKT, Laura! :)
SvarSletHvor er du sød Maja - tusind tak!! :-)
SletNøj de ser fine ud! Nu hvor det er ved at være efterår må jeg også igang med at bage lidt igen.... hyggeligt!
SvarSletTaak Marian - de er virkelig også gode ! :)
Slethvor ser de gode ud! Kan man bruge andre opskrifter? Evt hvor de ikke behøver hæve så længe? Nu så jeg kun lige få sekunder af klippet, men hvad med den dej han brugte, findes den et sted?
SvarSletHej Julie. TUsind tak! Du kan helt sikkert bruge andre opskrifter - hvis du har nogle boller du er vilde med, laver du bare dem. Tror du kan finde opskriften inde på hjemmesiden et sted :-)!
SletPutter I meget ekstra mel i bollerne, når de skal formes? Min dej (som jeg har lavet flere gange), bliver meget flydende og dejen flader for meget ud, til at man kan forme dem ordentligt. Ud over det smager de dog helt vildt godt .)
SvarSletMmh, jeg synes det ikke. Min dej er også ret flydende og man skal være lidt hurtig med fingrene når bollerne skal formes - selvom de flader ud synes jeg de hævede ret meget op i ovnen, ved ikke om dine gør det?! :-) HVis du synes det er træls at de flader for meget ud, så kom mel i til du synes de har den rette konsistens - det er altid noget at de smager godt ;-) heh.
SletTak for en super opskrift, de blev virkelig gode og ikke minst flotte! ;-) Sådan lidt bagel-agtige at se på. Vil prøve at drysse med revet ost næste gang.
SvarSletDet lyder bare super godt, Lene. Dejligt du kunne bruge opskriften! Revet ost lyder bestemt ikke som en dum idé ;-)
Slet