40 gram gær
2 tsk sukker
salt
250 ml varmt vand
125 ml rugmel
250 ml fuldkornshvedemel
500 ml hvedemel + ekstra til æltning
250 g. stenfri oliven
150 g. bagte peberfrugter (vi købte dem på glas)
- Bland vand og gær og lad det stå ca 10 min indtil det begynder at boble
- Bland sukker, salt og mel i dejen
- Kom det ud på melet overflade og ælt dejen rigtig godt sammen indtil den er smidig. Hvis den bliver for klistret at arbejde med, tilsættes ekstra hvedemel
- Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse i ca. 1 time
- Rul dejen ud til en lang rektangel
- Kom 1/3 del af dejen ned i en bredepande og læg oliven og peber på dette lag - tryk dem godt ned
- Fold 1/3 af dejen indover dette lag og kom igen oliven og peber
- Fold den sidste 1/3 over og kom de sidste oliven og peberfrugter på toppen - sørg igen for at de bliver trykket godt ned
- Bag det i ovnen ved 200 grader varmluft i 15-20 minutter (indtil det er gyldent på toppen)
- Laura og Christine
Det var da en super god idé! Ser virkelig lækkert ud :)
SvarSletDet var virkelig også lækkert! Smadder godt som snack brød :-)
SletHvor ser det godt ud - tror også det ville gøre sig godt som modspil til en krydret suppe!
SvarSlet- Anne
Tror du har helt ret Anne ;-)
SletMums det ser lækkert ud! Det var en rigtig dejlig idé med de lækre oliven! Tak for opskriften og håber iI nyder det dernede :-)
SvarSletDet var vildt lækkert! Du kan tro vi nyder det, men Laura skal desværre med flyet i aften, så det er bare gået alt alt for hurtigt.
SletMums! Jeg ELSKER oliven, så jeg bliver nødt til at lave opskriften! :)
SvarSletSå må det være en opskrift lige for dig, Heidi :-)!
Slet