onsdag den 18. januar 2012

PØLSEHORN

På fredag drager vi til sydfrankrig på ski, og til en skitur, er det altid super lækkert med pølsehorn. Vi plejer, at have et par med i lommerne når vi er ude på pisten (så store er de jo ikke :-)). Og så er det også altid lækkert, at få et om eftermiddagen når man kommer hjem efter en lang dag, eller om natten når man kommer hjem fra byen :-). I de her pølsehorn, er der tilsat lidt rugmel, så de mætter lidt mere end normalt. Derudover er der heller ikke noget smør i - som også gør dem lidt sundere! Det er også altid rart at have en pose pølsehorn liggende i fryseren til eftermiddagsmad.

- Christine og Laura

Ingredienser til pølsehorn (ca. 24 stk):
1/2 L mælk
50 gram gær
200 gram neutral yoghurt
2 tsk groft salt
150 gram groft rugmel
700 gram hvedemel

12 større pølser i halve
Ketchup til at komme i hornene

Varm mælken op så den bliver lun. Hæld det over i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel. Hold lidt igen med hvedemelen. Ælt dejen rigtig godt sammen. Når dejen er æltet godt sammen stilles den til hævnen et lunt sted i ca. 2 time (kan også godt gå med 1 time, hvis det er.)
Vi valgte at lave 2 1/2 gange denne portion, så jeg vidste godt, at det ville blive en stor dej, sådan her så den ud, efter ca. 2 timer.
Når der er gået 2 timer, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem. Vi delte dejen i 8 portioner, og der kan komme 8 stk. ud af hver. (hvis man laver portionen som vi har skrevet, skal dejen dele i 3 klumper) Hver portion dej rulles ud til en cirkel på ca. 40 cm i diameter. Del cirklen med en pizzaskærer i 8 lige store stykker. På hvert stykke kom vi lidt ketchup, og oven på ketchuppen lagde vi en pølse. Vi sørgede for, at pølsen havde dej hele vejen omkring sig, inden vi rullede dejen til et horn.

Læg hornene på en bredepande med bagepapir og lad dem efterhæve i 1/2 time.

Hornene pensels med æg inden de kommes i ovnen. Bag dem ved 200 grader ovn i ca. 20-25 min. Lad hornene køle af på en rist.- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Hvor ser de gode ud piger! Dem tror jeg, jeg vil bage til min skiferie den 27. God tur!

    Knus <3

    SvarSlet
  2. Hehe, hvor er du sød - de smager ret godt ;-)
    du må også have en super tur!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...