- Christine og Laura
Ingredienser til små blommetærter (6 stk.):
1 1/4 cup mel
2 spsk sukker
125 gram smør
2 tsk vaniljesukker
2 spsk koldt vand
10 blommer
1 tsk mel
1 tsk vanilje sukker
sukker, som man ønsker (vi tog ca. 5 spsk)
Først blandes mel, sukker og vaniljesukker. Derefter tilsættes smør i mindre stykker. Bland smør godt med mel vha. fingrene. Når dejen begynder at smuldre tilsættes vand. Saml dejen godt med hænderne, hvis det er svært at samle, tilsættes lidt mere vand. Man kan også tilsætte mere mel, hvis man synes dejen er klistret. Dejen stilles på køl i minimum 1 time.
Imens tærtedejen er i køleskabet, kan man begynde at skære blommerne ud. Skær dem i fine mellemtykke skiver. Bland blommerne med mel, vaniljesukker og sukker (her skal der tilsættes så meget, som man nu selv synes, i forhold til hvor søde blommerne er)
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og del den i 6 lige store stykker. Rul stykkerne ud så de bliver runde og passer med formen, man nu vælger at bruge. Put fyldet ned i midten, oven på tærtedejen og fold kanterne ned over fyldet. Pensl med lidt æg på kanterne, og stryg lidt sukker over dem.
De små tærter bages i oven ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
- Christine og Laura Læs mere »
Ihh, hvor er de fine :) Mørdejen ser vel nok lækker ud!
SvarSletKH Maiken/Dronningemad
Hej Maiken!
SletTusind tak - de var så lækre og mørdejen er meget nem at lave :-)
MVH
Laura og Christine
I love it! It looks like a holiday sun :)
SvarSletThank you :-)
Slet