mandag den 30. januar 2012
FRA KOKOSNØD TIL KOKOSSNACK
Vi er nu hjemvendt fra en super fed skiferie i det franske og har måske ikke levet helt sundt med alt det øl der er blevet drukket. Af denne grund synes vi det var passende med en lidt sundere snack, nemlig kokos - skabt af en kokosnød. Det store projekt her er at få kokosnødden flækket. Vi plejer (da vi boede hjemme) at smadre den på stenene ude i indkørslen, men da vi nu bor på 4. sal, synes vi ikke det ville være så hensigtsmæssigt at smide den udover altanen, vi måtte altså finde på noget andet.
Vi startede med at banke hul i 2 af de 3 huller der er i toppen af nødden og hældte kokosmælken fra. På denne måde kan der komme luft ind og den er dermed nemmere at flække. Kokosmælken vil nemt kunne bruges til marinader, smoothies eller i green curry. Find en hammer (vi havde heldigivis en i vores lille IKEA-værktøjs-kit) og bank jævnt over hele kokosnøden, hele vejen rundt indtil den flækker. Vi brugte en skarp kniv og skar passende stykker hvorefter kokos'en smuttede ud. Udover snack vil man nemt kunne drysse den på ens morgenmad, eller i andre retter hvor der bruges kokosmel :-)
Læs mere »
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Det er nemlig så lækkert... Må hellere skaffe mig noget værktøj, så jeg kan få åbnet en kokosnød. Eller måske bare gå ned på gaden og hamre den i jorden, hvilket sikkert vil more forbigående ;) ("Hvad er det for en weirdo!?")
SvarSletHej Noerrebro. He he ja, det vil nok være nemmest bare at gå ned på gaden og hamre den i jorden - det er vi bare for dovne til :-). Hvis du ligger inde med en boremaskine er det også et rigtig godt redskab til at få lavet de første huller!
Slet// Christine og Laura