onsdag den 11. januar 2012

VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER MED KYLLING

Disse forårsruller laves med omslag af tynde risplader, som man kan købe i de fleste asiatiske forretninger. I modsætning til kinesiske forårsruller skal de ikke frituresteges, men kan bare spises lige når de er lavet. Vi har fået dem et par gange, og bliver ved med at lave dem - de er simpelthen så lækre. Det kan godt være lidt besværligt at lave dem, da rispladerne godt kan blive lidt klistrede i det, men når man først har fundet teknikken, er det slet ikke svært! Der er mange muligheder i forhold til hvad man kan putte i dem. Vi har før lavet med rejer, men disse her er der kylling i. Udover kylling har vi også puttet glasnudler, tomater, agurk, gulerod, avocado og sukker ærter. Vi lavede også en chili-dressing, som forårsrullerne blev dyppet i.

- Christine og Laura
Ingredienser til forårsruller (ca. 15 stk):
5 Tomater
1 Avocado
1 lille pose sukkerærter
1/2 Agurk
5 Gulerødder
1/4 pakke risnudler (det var en stor pakke)
250 gram Kylling
Risplader (ca. 15)

Ingredienser til chilisauce:
1 dl creme fraiche
1 dl græsk yoghurt
2 spsk sød chilisauce
lidt ketchup + salt og peber

Alle ingredienserne til chilisaucen blandes sammen.

Agurk og gulerødder skæres i tynde stave. Tomaterne skæres ud i både og avocadoen skæres i skiver. Sukkerærterne skal bare skyldes, så er de klar til at blive puttet i.
Risnudlerne forberedes som anvist på pakningen. På vores pakke stod der godt nok ikke noget, så vi overhældte dem med kogende vand, og lod dem stå i det i ca. 5 min. Kyllingen steges på panden, og her hældte vi tandoori-krydderi over.
Rispladerne skal ned i et fad med vand i ca. 5 sek og derefter skal de lægges på et skærebrat, da de ligepludselige bliver ret klistrede. Fyldet puttes i, og efter pakkes forårsrullen sammen, som anvist på nedenstående billeder. Først tager man lidt under halvdelen af rispladen over fyldet, derefter bukkes siderne op, og tilslut ruller man over resten af rispladen:
- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...