Ingredienser (giver ca. 8-10 stk. ):
25 gram gær
2 spsk salt
500 ml vand
3 spsk Jakobsens Fair Trade honning
3 spsk hørfrø
5 spsk solsikkefrø
400 gram rugmel
200 gram speltmel
Til toppen: Fx græskarkerner eller havreflager
- Opløs gær i vand
- Tilsæt hørfrø, solsikkekerne, salt og honning
- Kom rugmel og speltmel i massen og rør det hele godt sammen
- Lad dejen hæve i 1-2 timer
- Brug en ske til at læg dejen i klumper på en bredepande med bagepapir
- Form dem lidt med hånden, så de er nogenlunde runde
- Bag dem ved i 20-30 min ved 200 grader (bank dem under bunden og hvis de lyder hule, er de færdige)
- Laura
Lyder som en god opskrift - ud fra billederne er jeg i hvertfald helt solgt :) Tror de skal laves i den kommende fremtiden - tak
SvarSletHehe, jeg synes det er en rigtig god opskrift! Lad mig endelig høre hvad du synes om dem :)
SletDet ligner nogle virkelig gode boller til madpakken - de må helt sikkert prøves! :-)!
SvarSletDet er det også! ;)
SletHold nu op de boller ser lækre ud :) Den opskrift skal helt klart prøves af :)
SvarSletTusind tak, Emma! Jeg håber de falder i din smag :)
SletDe ser virkelig gode ud - og dejligt det ikke tager en evighed, ligesom andre rugboller gør! Hvis man er en smule fanatisk, kan honningen så undværes? :)
SvarSletJa, jeg har det på samme måde, de er meget hurtige at bikse sammen! Det tror jeg sagtens du kan, det er ikke noget jeg kan smage i bollerne, men den gør sikkert et eller andet ;-)!
SletGod weekend!
Super lækre boller! Er helt vild med jeres blog i det hele taget, den/I er bare så inspirerende!:)
SvarSletTusind tak for de fine ord - de varmer :) Dejligt at vi kan inspirere! :)
SletMmm, de ser super gode ud :) Er vild med, at variere min frokost og de her kunne sagtens smutte i min madpakke!
SvarSletBare lige en note til en kommentar :) Det med honningen er ret vigtig, da gær spiser sukker og hæver af det. Hvis man bruger meget gær og kort hævetid, skal gæret gerne have sukker.
Tusind tak for din kommentar på honningen, Louise :) Det var jeg slet ikke klar over!
SletDe er super gode til madpakken!
2 spsk salt?? Det lyder da stadig som voldsomt meget. Jeg ville normalt putte 1-2 tsk i en portion af den størrelse. HVor meget stod der i originalopskriften? 8-/
SvarSletNemlig!!! Har lavet de lækre boller og konstateret at de er alt for salte. 2 tsk i stedet for 2 spsk!
SvarSlet