Dej
1/2 l. varmt/lunkent vand fra hanen
2 tsk. tørgær
125 ml. rugmel
875 ml. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Oliven olie
Fyld
Tørret persille
150g feta / 1 løg (På den ene kom der feta, og den anden løg)
Paprika
Salt
- Rør gæren ud i vandet og lad det stå i 10 min. til man kan se at det begynder at boble
- Tilsæt salt, sukker, rugmel og rør det godt rundt
- Tilsæt melen lidt af gangen. Når alt er tilsat skal dejen æltes smidig og elastisk i ca. 10 min. Dejen kan godt føles lidt klistret i starten, men mængden af mel skulle passe og efter lidt æltning bliver den bedre.
- Hæld lidt olie i bunden af en skål og læg dejen oveni. Lad den stå og have i halvanden time (eller mere)
- Pensel et stykke bage papir med olivenolie og put dejen på. Pres den ud til siderne med fingerne og lad den stå og hæve i 30 min. Jeg brugte en bageplade, da jeg ikke havde en bradepande (hvilket nok holder mere på dejen pga. kanterne)
- I mens kan fyldet gøres klar. Fetaen hakkes i små stykker og løgen skæres i skiver og steges på panden.
- Ovenpå det udpressede stykke dej drysses med lidt paprika og salt. Derefter dryssede jeg den ene med de stegte løg og den anden med fint hakket feta og til sidst den tørrede persille.
- Brug dine fingre til at presse små huller i dejen. Bag den i en varm ovn på 225 grader i ca. 25 min. Min ovn hernede er ikke verdens bedste, så de her fik varmluft ovn, og da de blev lidt mørke på toppen lagde jeg noget sølvpapir over.
- Christine
HOLD NU OP, hvor ser det godt ud!
SvarSletSuperlækkert. Det skal afprøves en dag.
Tusind tak :) Det var rigtig lækkert!
SletDet ser bare super lækkert ud det foccacia - tak for inspiration! :)
SvarSletMange tak, og det var da så lidt, vi er glad for du bliver inspireret ;)
SletSuper fed opskrift - billederne taler i hvertfald for det :)
SvarSletMå prøve din opskrift, synes nemlig ofte at jeg får lavet nogle uden nogen smag . trist og kedeligt :)
Hej Vinnie! Mange tak, håber du kan lide opskriften og får lidt mere smag ;-)
Slet