søndag den 7. oktober 2012

FOCACCIA BRØD

I fredags stod den på tøseaften med tapas tema og jeg havde meldt mig til at tage brød med. Hurtigt blev hovedet lagt i blød ift. hvad jeg skulle finde på. Det endte med boller, efter ca. samme opskrift som de her morgenboller og så focaccia brød. På focacciaen ville jeg gerne finde på lidt spændende fyld, men uden for meget smag så det ikke overtog alt fra tilbehøret. På begge dryssede jeg med paprika, salt og tørret persille, derudover kom der på det ene stegte løg og på det andet feta. Nedenfor findes opskrift på et brød, hvor man selvfølgelig kan putte halv/halv på af fyld. Udover brødet fik vi forskellige pastasalater, oliven, humus, tapanade, melon, pesto, knækbrød, salami, ost og til sidst gulerodskage. En aften med masser af lækker mad og rigtig hyggeligt selskab! Hvad putter i på jeres focaccia? :-)

Ingredienser (1 focaccia brød)
Dej
1/2 l. varmt/lunkent vand fra hanen
2 tsk. tørgær
125 ml. rugmel
875 ml. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Oliven olie

Fyld
Tørret persille
150g feta / 1 løg (På den ene kom der feta, og den anden løg)
Paprika
Salt
  1. Rør gæren ud i vandet og lad det stå i 10 min. til man kan se at det begynder at boble
  2. Tilsæt salt, sukker, rugmel og rør det godt rundt
  3. Tilsæt melen lidt af gangen. Når alt er tilsat skal dejen æltes smidig og elastisk i ca. 10 min. Dejen kan godt føles lidt klistret i starten, men mængden af mel skulle passe og efter lidt æltning bliver den bedre.
  4. Hæld lidt olie i bunden af en skål og læg dejen oveni. Lad den stå og have i halvanden time (eller mere)
  5. Pensel et stykke bage papir med olivenolie og put dejen på. Pres den ud til siderne med fingerne og lad den stå og hæve i 30 min. Jeg brugte en bageplade, da jeg ikke havde en bradepande (hvilket nok holder mere på dejen pga. kanterne)
  6. I mens kan fyldet gøres klar. Fetaen hakkes i små stykker og løgen skæres i skiver og steges på panden.
  7. Ovenpå det udpressede stykke dej drysses med lidt paprika og salt. Derefter dryssede jeg den ene med de stegte løg og den anden med fint hakket feta og til sidst den tørrede persille.
  8. Brug dine fingre til at presse små huller i dejen. Bag den i en varm ovn på 225 grader i ca. 25 min. Min ovn hernede er ikke verdens bedste, så de her fik varmluft ovn, og da de blev lidt mørke på toppen lagde jeg noget sølvpapir over.

- Christine

Follow Twin Food
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. HOLD NU OP, hvor ser det godt ud!
    Superlækkert. Det skal afprøves en dag.

    SvarSlet
  2. Det ser bare super lækkert ud det foccacia - tak for inspiration! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, og det var da så lidt, vi er glad for du bliver inspireret ;)

      Slet
  3. Super fed opskrift - billederne taler i hvertfald for det :)

    Må prøve din opskrift, synes nemlig ofte at jeg får lavet nogle uden nogen smag . trist og kedeligt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vinnie! Mange tak, håber du kan lide opskriften og får lidt mere smag ;-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...