Da Laura var i Bazar Vest i weekenden, købte hun det lækreste friske persille, iøvrigt så billigt! Der var en kæmpe portion, og vi besluttede os for, at prøve at lave falafel - noget vi aldrig har prøvet før. Eller det passer faktisk ikke - Christine har prøvet at lave det engang inden bloggen fandtes, det blev ikke til de bedste kugler, det gik faktisk rigtig dårligt. Så det var lidt et sats at prøve igen. Men... heldigvis blev det en succes! De små lækre falafel kugler blev serveret med hjemmelavet brød og tzatziki, super god kombination! I kuglerne kom der udover persille selvfølgelig kikærter, falafel-krydderi, citronsaft og bagepulver. Falafel kuglerne ville også egne sig godt i en salat, i en pastaret, eller i en sandwich.
Ingredienser til falafel kugler (ca. 25 små falafler):
500 gram kikærter i lage
2 store håndfulde persille
skal og saft fra en citron
1 fed hvidløg
3 tsk falafel krydderi (blev købt i Bazar Vest)
salt og peber
Skål kikærterne fri for lage og lad dem stå og tørre i 10 min. Skyl persille grundigt og kom det i en blender med kikærterne og alle de andre ingredienser. Farsen skal ca. have en konsistens som kogt couscous - den vil virke lidt tør. Stil massen på køl i 30-60 minutter.
Mens falafel farsen er i køleskabet, kan tzatzikien forberedes.
Ingredienser til tzatziki:
2 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1/2 revet agurk
Salt og peber
Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Form farsen til kugler og sørg for at trykke dem godt sammen. Kom olie på en pande og steg dem til de har en lækker brun farve over det hele. Pas på når de vendes, de kan godt være lidt skrøbelige.
Server falafel kuglerne med lækkert brød og tzatziki
- Christine og Laura
Læs mere »
Hejsa
SvarSletDe ser meget lækre ud :-) Er kikærterne så bløde at man kan bruge en stavblender? (ejer ikke en alm. blender)vil ihvertfald gerne prøve opskriften istedet for at købe dem færdige fra frost
Vh Lykke
Hej Lykke. Vi brugte kikærter fra sådan en karton som har ligget i lage, og så er det helt sikkert bløde nok - der kan du sagtens bruge en stavblender :)
SletGod fornøjelse!
Kærligst
Laura & Christine
De ser godt nok lækre ud...! Kan vist stadig nå at ændre aftensmadsplanerne, og så må det jo bare blive dåsekikærter
SvarSletHehe, det lyder fornuftigt! Vi brugte selv kikærter fra karton. Det er ofte ikke i særlig god tid man finder ud af at man pludselig har lyst til det, og derfor ikke kan vente på at de skal trække :)
SletLige præcis... Jeg plejer dog at have kikærter i fryseren, men nu er de brugt til hummus. Det er altid godt med et lille lager :)
SletEj hvor smart! Er de så klar når de er tøet op? Og tøer du dem selv ned? Det lyder som noget vi også skal have i fryseren :)
SletJa, altså jeg sætter kikærterne i blød, kogerne dem, lader dem køle af og fryser dem ned. Når jeg skal bruge dem, giver jeg dem et lille opkog, så de er bløde og kan blendes til hummus osv. :) Det er super nemt... Og sådan kan man jo gøre med alle slags bønner, så man fx kan tilsætte kidneybønner direkte til wokken, mens man pludselig beslutter sig for, at man vil have wok med bønner til aftensmad :) Så slipper man for at købe dåsebønner, hvis man pludselig får lyst til hummus, falafler, wok med bønner osv et par timer før spisetid
SletGud hvor er det smart og virkelig fornuftigt til alle de hurtige beslutninger man ofte tager ;-)
SletJa! Det er så smart... Det må du prøve :)
SletHeld og lykke, og god påske
Nana/Noerrebro
Brødet ser virkelig lækkert ud! Har i en opskrift på det? ;-)
SvarSletHejsa! Ja det har vi. Egentlig var det meningen, at det skulle være blevet til pitabrød, men grundet for meget mel i dejen, blev de ikke luftige indeni. Hvis du følger denne opskrift og justerer til ift hvor stor portion du vil lave - skulle det gå. Hvis du vil have dem luftige skal der det mel i der står i opskriften. Hvis du ikke vil have dem luftige, skal der nok tilsættes lidt ekstra. ;-)
SletOpskrift på pitabrød:
Giver ca. 12-14 stk. (diameter inden bagning ca. 12 cm.)
Det skal du bruge:
1000 g. Hvedemel (jeg erstattede ca. 200 g. med rugmel og 100 med grahamsmel)
50 g. Gær
7 dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
1. Opløs gæren i vandet. Alt salt og ca. halvdelen af melet i
2. Ælt resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene
3. Dæk skålen til og stil dejen til hævning til den er hævet til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
4. Slå dejen ud på et melet bord. Del den i lige store dele. Rul hver del til en bolle
Tænd ovnen på 250C. Rul hver bolle ud til en cirkel på ca 1/2 cm tykkelse
5. Læg brodene på en plade dækket med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 10 min
Bagetid: ca. 8 min midt i en 250 forvarmet ovn (varmluft 230)
Åh hvor lækkert! Tusind tak for det hurtige svar!
SletRigtig inspirerende og fed blog i har jer :-)