Cæsar salat er faktisk en af de salater vi spiser mest af her i lejligheden. Til det smukke vejr, det har været her i går dage, er sådan en salat rigtig god - den er let og forfriskende. Cæsar salat i sig selv er rigtig lækker og derudover kan man sagtens add'e kylling eller rejer, for at få lidt variation. Vi plejer selv at lave dressingen, vi putter dog ikke ansjoser i, da det ikke lige falder i vores smag. Dressingen laver vi ud af kvark, citron saft, sennep, hvidløg, olie og parmesan ost. Den stammer faktisk fra et amerikansk madblad, som vi fandt i forbindelse med vores ophold i USA og nu har i vores egen opskrifte bog. I denne cæsar salat har vi valgt at tilsætte kylling, som vi har vendt på panden i lidt tandoori krydderi - det giver også salaten lidt mere smag. Croutonerne er hjemmelavet ud fra et godt brød. De er grillet i ovnen - for at gøre dem rigtig sprøde. Salaten kan fungere som både tilbehør og hovedret, eller en frisk forret.
Ingredienser til Cæsar salat:
ca. 200 gram kyllingebryst
Friske spinat blade
Parmesanost i skiver
ca. 1/2 brød til croutoner
Skær kyllingen i mindre stykker og steg den på panden. Tag evt. lidt tandoori krydderi med på panden, hvis man ønsker lidt mere smag.
Skær brødet ud i firkanter og rist det i ovnen til det får en lys brun farve på alle sider.
Ingredienser til dressing:
2 1/2 spsk
1/2 vand
1/2 tsk chilisauce
1/3 tsk sennep
1/2-1 spsk citron saft
1 tsk mayo (kan undlades)
1 fed hvidløg
salt og peber
Bland alle ingredienser sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Læg friske spinatblade på en tallerken. Kom croutoner og kylling ovenpå. Hæld forsigtigt dressingen udover og drys med parmesan på toppen.
- Christine og Laura
Læs mere »
This looks scrumptious! Loved the recipe and the photograph!! http://cosmopolitancurrymania.blogspot.com
SvarSletThank you so much! It sounds like you understood the recipe with the google translation - good to know :-)
Slet/Christine & Laura