I dag er det 2. søndag i advent og det betyder måske at der skal laves en lille adventssnack - hvert fald for mig! Æbleskiver er en klassiker, som man aldrig går galt med, men får at prøve noget nyt lavede jeg disse chocolate crinkle cookies. Jeg tror faktisk at jeg allerede faldt over dem sidste år på foodgawker - men først i løbet af ugen fik jeg prøvet dem. Cookie dejen er ret fast og kan rulles til kugler, som derefter skal rulles i flormelis. Den bagte flormelis giver et ekstra sprødt lag til cookie'n og gør dem ekstra julet. De er ret bløde i det og minder ikke helt om en cookie, men nærmere om en lille flad kage-cookie, heh. Jeg synes de var rigtig gode og smagen var også lækker! Glædelig advent til alle der måtte svinge forbi :-)
Ingredienser (giver 6 stk):
Inspiration: 17andbaking
Inspiration: 17andbaking
25 gram kakaopulver
100 gram sukker
1/2 dl olie
1 æg
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk bagepulver
80 gram mel
Overtræk: En skål med flormelis
Overtræk: En skål med flormelis
- Pisk æg og sukker luftigt
- Tilsæt olie, kakaopulver, vanilje og bagepulver
- Tilslut kommes mel i lidt af gangen
- Stil dejen på køl en times tid til den bliver lettere at arbejde med
- Del dejen i 6 og rul hver til en kugle. Rul derefter kuglen i flormelis og kom den på en bradepande med bagepapir. Gør dette med de resterende 5 kugler
- Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i 12-17 min (12 hvis man ønsker dem til den mere bløde side og 17 hvis man bedre kan lide dem ret sprøde) Jeg gav mine 15 og synes de blev lækre.
- Lad dem køle af 5 min på bredepanden og flyt dem derefter til en rist og lad dem køle helt ned der
Uhmn de ser godt nok gode ud de cookies. Og sikke SMUKKE fotos.
SvarSletJeg har sådan lyst til at bage alverdens kager, men jeg forsøger lidt at komme igennem december lidt sundere end normalt. Fanme nærmest umuligt ;)
Glædelige 2. søndag i advent!
Tusind tak for dine altid søde ord, Marian! De varmer hver gang :)
SletHah jeg kunne godt forestille mig at det er ret umuligt - men held og lykke med projektet ;-)!
Hvor ser de lækre ud :-) Tak for gode opskrifter endnu engang!
SvarSletHav en dejlig 2. søndag i advent :)
De var også ret så lækre :)
SletHåber også du havde en dejlig 2. advent!
Uhj, de er så lækre. Dem lavede jeg også sidste år :) HAPS
SvarSletDe er også bare så julet med det hvide lag af flormelis :-)!
SletBeautiful cookies! They look snow covered. :)
SvarSletThanks, Julia! Delicious cookies for christmas :)
SletWauw, har nu fulgt jeres blog i længere tid og jeg synes, at I gør det super godt! Det hele ser bare så lækkert og inspirerende ud! Bliv ved med det fantastiske arbejde! :-) Glædelig 2. søndag i advent!
SvarSlet- Julia
http://foodallaroundtheworlddk.blogspot.dk/
Tusind tusind tak, Julia - for de søde ord! :)
SletDe varmer meget kan du tro!
Mums, for en lækker advent snack! Altså Laura du forstår jo at lokke. Tak for opskriften de skal bestemt prøves. Håber I havde en dejlig 2 søndag i advent :-)
SvarSletHeh, de var så lækre de her cookies :) Håber også din 2. søndag i advent var hyggelig!
SletHejsa. Faldt over denne blog, der er mange lækre retter:D
SvarSletHvilken olie bruger du i denne opskrift? Skal da selvf prøve at bage dem:)
Vh Mette
Hej Mette!
SletLækkert du lige kom forbi :-)! I denne opskrift har jeg brugt rapsolie - håber de falder i god jord! :)
Så skal der bages idag :) Og disse skal jeg igang med, nemt og lækre. Det lyder fint med rapsolie, der har jeg stående. Tak og glædelig jul :D
SvarSletJeg håber du kunne lide dem! Også glædelig jul til dig :)
SletJoo for pokker de er goe:)
SvarSletDet jeg glad for at du synes!! :)
SletForresten hvad med holdbarheden?
SvarSletMmh, god spørgsmål :)! Tror de kan holde sig i en lufttæt beholder i 4-5 dage (hvis ikke mere)
SletJa det nok lidt svært at sige. Men tak for svar:) God jul
SvarSlet