Efter at havde købt en ordentlig portion laks, var der stadig noget der skulle bruges. Jeg fik lyst til tærte og kunne huske at pigerne bag Plat Du Jour havde lavet noget lignede. Da jeg ikke kunne huske at det hed en Galette, var det lidt svært at finde, men det gik da! :-) dejen stammer fra deres blog, hvor jeg har erstattet havregryn med hvedemel. Denne tærte, som egentlig hedder en galette, kræver ingen æggemasse og det gør den faktisk smadder nem! I fyldet kom jeg spinat, svampe, hvidløg og feta - og på toppen, da den var kommet ud af ovnen, blev den pyntet med røget laks og brøndkarse.
Ingredienser (giver 2 mellem):
2 dl rugmel
1 knps salt
1 dl vand
3/4 dl olie
- Bland olie og vand sammen i en skål
- Tilsæt rugmel, salt og hvedemel - brug evt. en røremaskine til at få dejen æltet godt sammen
- Stil dejen i køleskabet i min. et kvarter (lav fyldet imens)
Fyld
250 gram frossen spinat
evt friske spinatblade
1-2 fed hvidløg
ca. 10 svampe
Feta
Røget laks
Brøndkarse til toppen
- Hvis spinaten er frossen så start med at varm den op til den er tøet op. Kom den optøede spinat i en skål og pres så meget af vandet fra
- Steg svampene på den samme pande sammen med hvidløg og en anelse olie. Lad svampene afgive væde og lad det fordampe
- Del dejen fra køleskabet i to og rul dem ud til noget der ligner cirkler
- Kom spinat og svampe i midten op til 1,5-2 cm fra kanten (hvis der mangler fyld så tilsæt lidt friske spinatblade)
- Drys fetaost over og fold dej-kanterne indover fyldet
- Bag galetterne i en 200 grader forvarmet ovn (varmluft) i ca. 25 minutter
- Pynt med røget laks og brøndkarse og nyd de lune små tærter
- Laura
Ps. Godt at vide, at I starte er med derude ;-)!
Yum, det ser godt ud - laks og svampe sammen er et match made in heaven!
SvarSlet- Anne
Ja, det har du fuldstændig ret i ;-)!
SletHvor ser det altså bare lækkert ud!! :)
SvarSletTusind tak, det var det bestemt også :)
SletÅrh det ser lækkert ud :)
SvarSletOg det var det også, Ida ;-)!
Sletälskar bloggen och alla recept!
SletTusind tak Felicia :-)
Slet