- Christine og Laura
Ingredienser til blåbær muffins:
(ca. 15 muffins)
125 gram smør
1 dl mælk
1 1/2 dl yoghurt
3 æg
1 1/2 dl sukker (125 gram)
5 dl hvedemel (300 gram)
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
2 dl blåbær (100 gram) + 2 spsk. hvedemel
Start med at smelt smørret i en gryde, når det er smeltet tilsættes mælk og yoghurt. Tag gryden af varmen.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt derefter smør-blandingen under omrøring. Tilsæt også bagepulver, vaniljesukker og hvedemel
Inden blåbærrene kommes i dejen, er det en rigtig god ide at blande dem de 2 spsk. hvedemel, så vil de nemlig blande sig bedre med dejen. Når det er gjort, vendes blåbærrene i dejen. Da det ikke er den bedste tid lige nu for friske blåbær, brugte vi frosne.
Hæld dejen i muffins formene (hvis man i stedet vil lave en kage, kommes dejen i en bradepande (25x35) beklædt med bagepapir) og start på at lave smuldr.
Ingredienser til limesmuldr:
75 gram smør
1 1/2 dl hvedemel (90 gram)
1 dl sukker
1 spsk. vanilkesukker
1 spsk. revet limeskal
Smelt smørret, og rør det med mel, sukker, vaniljesukker og limeskal. Denne blanding drysses over muffins'ne eller kagen.
Bag dem midt i ovnen i ca. 35 min ved 200 grader. Hvis man i stedet har lavet en kage, skal denne have det samme. Vi havde muffins på to plader, og byttede dem derfor om i ovnen, da ca halvdelen af tiden var gået.
Muffins'ne kan opbevares i bøtter med låg eller i plastposer i fryseren.
Rigtig god jul til jer allesammen!!
- Christine og Laura Læs mere »
Hej piger!
SvarSletHvor lyder de bare fantastiske de muffin! Så lækker blog I har, jeg er klart blevet fast læser :-)
Glædelig jul!
Bisous Chris
Hej Chris!
SvarSletDejligt og tusind tak!! :-)
Glædelig jul!!